Foo Fighters si bodo vzeli odmor

Skupina Foo Fighters (FOTO: mxdwn)
Skupina Foo Fighters (FOTO: mxdwn)

Vodja zasedbe Foo Fighters Dave Grohl je naznanil, da si bo skupina po končani turneji vzela premor, oboževalce pa pomiril z izjavo, da že imajo idejo o tem, kakšen bo njihov naslednji album.

Nekaj časa jih ne bomo videli

Foo Fighters so zadnji studijski album ‘Concrete & Gold‘ izdali lani, po tem pa je sledila dolga svetovna turneja ter številni nastopi na festivalih in velikih stadionih. Grohl pa je razkril, da po končanih obveznostih skupina odhaja na oddih, zato jih nekaj časa ne bomo videli.

V izjavi za Billboard je Grohl namreč dejal: ‘To je izziv, veš? Nekako si postaviš cilje, da vidiš, ali to še enkrat zmoreš, četudi se plaziš že tik ob ciljni črti, še vedno nisi na cilju. Torej, smo pred zadnjimi nastopi, na poti smo že leto in pol in pripravljeni smo na oddih, hkrati pa sem pripravljen na določeni točki, da vse to ponovim.’

Dodal je še: ‘Ko smo začeli s snemanjem albuma, sem čutil, da glasbe ne slišim toliko, kot pa jo vidim v svoji glavi. Torej, ne berem glasbe, ampak jo vidim v oblikah in vzorcih, zato že lahko vidim naslednji album. Vem, da bo prišel še eden, ne vem še kdaj, ampak mislim, da ga moramo posneti.’

Kakorkoli, fantje si bodo vzeli čas, širijo pa se govorice, da bi pri nastanku novega albuma lahko sodelovala tudi pevka Adele.