Richie Kotzen z novim videom ‘Riot’

Richie Kotzen
Richie Kotzen

Kitarist, pevec in tekstopisec Richie Kotzen je te dni izdal nov video za skladbo ‘Riot‘, ki si ga lahko ogledate tudi na naši spletni strani. V videu lahko vidimo tudi basista Dylana Wilsona in bobnarja Mikea Bennetta, posnet pa je bil v Kaliforniji.

 

O skladbi ‘Riot’

Ob tem pa je Richie Kotzen dejal: ‘Zelo sem vznemirjen, da bom z vami lahko delil še eno novo skladbo! Naredili smo video, ki se podaja skladbi in bolj smo se posvetili nastopu skupine kot pa sami zgodbi. Ena izmed stvari, ki jih imam rad pri tej skladbi, je medsebojna povezanost kitare, bas kitare in bobnov. Čeprav sem posnel glasbene linije, ki jih igramo, je bil moj cilj nekako ujeti pristno energijo moje skupine pri končnem snemanju.’

Dodal je še: ‘Dylan, Mike in jaz sva skupaj na turneji že sedem let in nastalo je kar nekaj posnetkov v živo, a nikoli nismo preživeli veliko časa skupaj v studiu. Čutim, da je ta nov posnetek dober primer nas treh, ko igramo na vrhuncu svoje moči. Upam, da vam bo nova pesem in video všeč!’

Kotzen je samostojni studijski album ‘Salting Earth‘ izdal aprila lani.

Konec julija prihaja v Ljubljano

Organizator festivala MotörCity, ki letos poteka med 16. in 19. avgustom na tolminskem Sotočju, v letošnjem letu pripravlja tudi MotörCity festival Warm Up, ki bo 27. julija v Kinu Šiška.

Nastopil bo Richie Kotzen, eden najbolj zanimivih in vsestranskih kitaristov. Kitarski virtuoz, avtor in vokalist z unikatnim in prepoznavnim slogom je do danes izdal že več kot dvajset solo albumov, po katerih se pretakajo rock, blues in jazz, s primesmi soula in popa.

V Slovenijo prihaka Richie Kotzen.
V Slovenijo prihaka Richie Kotzen.

Richie Kotzen je s svojo tehniko igranja kitare opozoril nase že kot najstnik. Po nekaj albumih ga je k sodelovanju povabila glam metal zasedba Poison. Na njihovem sila uspešnem albumu ‘Native Tongue‘, ki so ga posneli skupaj, se še kako sliši Kotzenov vpliv – predvsem njegovi na bluesu sloneči kitarski prijemi. Kotzen pri Poison ni ostal dolgo – nadaljeval je s svojo solistično kariero in se kasneje pridružil zasedbi Mr. Big. Po njihovem razpadu je nadaljeval kot solist. Leta 2013 je skupaj z Mikeom Portnoyem in Billyjem Sheenanom ustanovil superskupino The Winery Dogs, sam pa je vseskozi negoval tudi solo kariero.

Richie Kotzen si je zgradil zavidljivo raznoliko kariero kot kitarist, vokalist in avtor. Turneje so ga vodile po ZDA, Evropi, Južni Ameriki in na Japonsko. Leta 2006 je kot predskupina sodeloval z The Rolling Stones, njegovo ime nosita dva modela kitar Fender, Richie Kotzen pa je v preteklosti igral, sodeloval in snemal tudi s kopico različnih glasbenikov.