Regen v četrtek LIVE na Radio.si

Regen -Škofja Loka 03-09-2021 (Foto: Denys Shay)

Ta četrtek dopoldan – ekskluzivno na odru Radio.si. V živo bodo igrali Regen, živahna zmes melanholije, zasanjanosti in plesnih retro ritmov.

Facebook dogodek

Ljubljanska skupina Regen je v zadnjih letih z zajetnim naborom lastne glasbe s prizvokom izvajalcev, kot so Bon Iver, Lana del Rey in The Paper Kites, dodobra popestrila domačo sceno. Oder si je med drugim delila z uveljavljenimi izvajalci, kot sta 5K HD in Stray Dogg, med karantenskimi časi pa je izvedla on-line koncert v Kinu Šiška. Sledilo je več nastopov pred publiko, kjer so dokazali svojo kvaliteto.

Regen, projekt, ki izvira iz dnevne sobe kantavtorice Gaje Kuščer, je razvil navzkrižno žanrsko identiteto, ki prepleta zasanjane melodije. Je intimen in melanholičen, a na trenutke vendarle nekoliko bolj živahen in plesen, z retro instrumentalno spremljavo v stilu osemdesetih let prejšnjega stoletja. Glasba, ki bi jo poslušali med polnočno vožnjo po prazni avtocesti, na nostalgičen deževen dan.

Gaja Kuščer – vokal / Gašper Sedej – kitara / Andraž Dražumerič – bas /

Jan Mori – klaviature / Maks Rozman – bobni

Mladi so še, ampak že zdaj sanjajo o tujini, tako kot je zasanjan tudi njihov pop (nekatere spominja na Cocteau Twins, druge na Cigarettes After Sex). In veliko imajo za povedati, pa čeprav so skromni in sami zase pravijo, da nimajo zanimivih zgodb. Že krajši pogovor z zasedbo dokaže nasprotno.

Še največ pa povedo z muziko. V četrtek dopoldan ob 10.15 na povezavi zgoraj.

REGEN: ‘Album je zgodba, singel pa izjava’