Splitski Medij z videospotom za “Sloboda”

Foto: Medij, promo
Foto: Medij, promo

Splitska rock skupina Medij je izdala nov videospot za pesem “Sloboda”, četrti singel z albuma “Krik”, ki je izšel lani. Avtor besedila in glasbe za pesem “Sloboda” je Marijo Stojan, pod aranžma pa so se podpisali vsi člani zasedbe.

Zasedba Medij je bila ustanovljena leta 2017 v Splitu in jo sestavljajo: Sandro Gerbec (vokal), Marijo Stojan (kitara), Danijel Stojan (bobni) in Kristijan Kordiš (bas kitara).

»Tokrat bend ne nastopa v videospotu, odločili smo se za povsem drugačen vizualni pristop. Je precej atraktiven, hiter, zanimiv in poln čudovite narave. Igralci v videu so tudi snemalci, posnetki so nastali med hitrim adrenalinskim kolesarjenjem na Marjanu, skokom s padalom nad zadrskim arhipelagom, jahanjem v Trilju. Vsi ti športniki v športu najdejo svobodo, tako kot bend med skladanjem, igranjem, torej kreativnim izražanjem. Prav to pravi verz v pesmi: “…vrijednosti nisu materija”. Vsakdo doživlja svobodo na svoj način, a kar zadeva posameznikovo svobodo v odnosu do drugih, se skozi verze vleče vprašanje: “Kako zapisati besedo svoboda, kam napisati velike črke, na začetek, konec, kdo ve. ?”, je povedal avtor pesmi Marijo Stojan.

V spotu so sodelovali igralci in snemalci: Luka Sutlović, Marin Koceić, Ante Vujanović, Vedran Jurić, Josip Buljan, Luka Mratović. Režiser je Marijo Stojan, montažer pa Dado Marušić.

»Glasba skupine Medij je močna, Sandro pa je s svojim odličnim vokalom le dal napotke, kako jo doživeti. Prijetno poslušanje, po možnosti glasno, v avtu, na »prosti« cesti …« dodaja njihov producent Dado Deva Marušić.

Singel “Sloboda” in album “Krik” (2021) sta dostopna na vseh digitalnih platformah.