Red Hot Chili Peppers se vračajo v studio

Fantje so pripravljeni na snemanje novega albuma (Foto: NME)

Z zadnjim albumom “The Getaway” iz leta 2016 se skupina vrača v studio, kjer bodo posneli skladbe za nov projekt, je potrdil pevec in predstavnik skupine Anthony Kiedis. Njihov zadnji plošček je bil dobro sprejet, zato oboževalci že komajda čakajo, kaj nam bodo ponudili naslednje.

Mogoče bo nov album malo bolj tvegan, saj je bila to največja kritika prejšnjega, ki je nastal kot kopica skladb iz vaj in improvizacij. Za New York post je Kiedis potrdil, da bo skupina v dveh tednih začela snemati nov material, skladbe pa so že napisane. To bo njihova dvanajsta plošča in tretja s trenutno postavitvijo članov. Anthony Kiedis, Chad Smith, Fleah in Josh Klinghoffer.

Medtem pa delajo tudi na stranskih projekt; Flea bo izdal svojo biografijo. Uradni datum izida je 25. september, knjiga pa nosi naslov ‘Acid For The Children‘ in bo govorila neverjetno življenjsko zgodbo enega najboljših basistov na planetu. Postavila se bo na ulice Los Angeles in bo skušala zajeti, kako je ulična podgana sčasoma postala svetovno poznani rock zvezdnik. Flea je spregovoril o odvisnosti od drog in je dejal, da je bil v bližini substanc od dneva, ko se je rodil.

Pred kratkim se je Flea ponovno videl z bivšim kitaristom Johnom Frusciantejem prvič po 11 letih. Skupaj sta šla na boksarsko tekmo.