Kitara Georga Harrisona prodana za 347.000 angleških funtov

George Harrison je na to kitaro zadnjič zaigral leta 1963. (FOTO: Pursuitist)
George Harrison je na to kitaro zadnjič zaigral leta 1963. (FOTO: Pursuitist)

Kitara, na katero je igral George Harrison z legendarnimi Beatlesi na zadnjem koncertu leta 1963 v Cavern Club se očitno vrača v Anglijo. A cena je bila visoka! Pozor, nekdo jo je na dražbi odkupil za vrtoglavih 347.000 angleških funtov.

Kupec ne želi biti imenovan

Kitara Maton Master Sound MS-500 je bila del največje kitarske dražbe na kongresu Gardiner Houlgate v Corshamu v Wiltshireju, preko telefona pa ga je kupil zasebni zbiratelj, ki ne želi biti imenovan v medijih.

Lastnik, ki se je odločil za prodajo kitare pa je povedal: ‘Vesel sem, da so se stvari odvile tako, kot so se. Izjemno sem počaščen, da sem lahko ravnal in skrbel za kitaro, na katero je nekoč igral Georg Harrison, zdaj pa sem jo lahko prodal po dobri ceni. Zanimanje za prodajo je bilo zelo veliko. To je bila rekordna dražba v vseh pogledih.’

Houlgate je še dodal: ‘Kitara Georga Harrisona je pritegnila veliko mednarodne pozornosti pri večini glavnih zbirateljev, ki so svoje zanimanje izrazili preko telefona. Prvotno so ponudbe prišle počasi, nato pa so se izjemno hitro vzpenjale.’

Kdo je lastnik lepotičke ni znano, je pa jasno, da je kupec iz Anglije in se kitara tako vrača v državo, iz katere prihajajo legendarni Beatlesi.