Razigrani Lelee izdali svoj prvi album ‘Čuka bije pumpa’

Skupina Lelee (FOTO: osebni arhiv izvajalca)
Skupina Lelee (FOTO: osebni arhiv izvajalca)

Mr. Moonlee predstavlja debitantski album ‘Čuka bije pumpa‘ domačega zvedavega indie / post-punk trojčka Lelee, ki je izšel 18. junija 2021 v CD in digitalnem formatu na Moonlee Records in kanadski založbi Ill in the Head Records. Vinilna izdaja albuma izide letos jeseni.

Na kratko o albumu ‘Čuka bije pumpa’

Naslovnica albuma 'Čuka bije pumpa'.
Naslovnica albuma ‘Čuka bije pumpa’.

Lelee prvenec ‘Čuka bije pumpa’ prevevajo udarna žensko-moška večjezična dvoglasja v tradiciji zasedb Yo La Tengo, ki ostanejo dolgo zasidrana v vaših glavah. Trojica navdih črpa pri pionirskem nespoliranem zvoku indie rock dinozavrov à la Dinosaur Jr. in The Pixies, novodobnih indie punk ambasadorjih kot so Sweeping Promises in Uranium Club, lahkoživem jangle popu iz obeh ameriških obal in v smislu regionalne avtentičnosti tudi jugoslovanskem novem valu. Navkljub generacijski razliki vsi trije člani benda delijo iskreno naklonjenost do zvokov iz polpretekle indie zgodovine, ki jih radi gnetejo v sodobnejše inačice, s katerimi naslavljajo modernega poslušalca.

Lahko bi rekli, da gre pri Lelee za nekakšen namišljen jadranski indie rock, ki je emotiven, iskren in neposreden, predvsem pa prikrojen tudi za sredinske radijske frekvence in širše poslušalstvo. Kljub rahlem retro pridihu pa Lelee prevenec ‘Čuka bije pumpa’ ne bi mogel nastati nikjer drugje in nikdar prej.

Koncertna promocija v Ljubljani je napovedana za četrtek, 29. julija na Letnem vrtu Gala Hale, kjer bodo svoj album ‘Od vazduha i sunca‘ predstavili tudi neukročeni beograjski post-punk razboriteži Gazorpazorp.