Rammstein so se vrnili v studio

Skupina Rammstein (FOTO: Rammstein)
Skupina Rammstein (FOTO: Rammstein)

Nemški industrial metalci Rammstein so z objavo potrdili, da se spet nazaj v studiu.

 

Koronavirus jim je nekoliko prekrižal načrte

Rammstein so na svojem uradnem Instagram profilu objavili fotografijo iz studia La Fabrique studios v Franciji ob tem pa zapisali: ‘Na žalost letos ne bo turneje – vendar se je dobro vrniti v studio.’

 

View this post on Instagram

 

Sadly no tour this year – but it’s great to be back in the studio! Photo: @christophschneider_official

A post shared by Rammstein (@rammsteinofficial) on

Že junija je bobnar Christoph Schneider dejal, da bo skupina zaradi vseh ukrepov, ki jim onemogočajo turneje in koncerte svoje delo posvetila nastanku novega ploščka.

Zadnji studijski album, brez naslova, so Rammstein izdali maja 2019 pod okriljem glasbene založbe UME/Spinefarm. Album pa se je v kar štirinajstih državah na lestvicah zavihtel na zavidljivo prvo mesto. Za produkcijo albuma je poleg Rammsteinov svoj delček dodal tudi Olsen Involtini.

Zaradi pandemije koronavirusa pa so Rammstein maja bili primorani prestaviti letošnjo stadionsko turnejo po severni Ameriki. S turnejo bodo tako začeli 1. oktobra 2021 v Mexico City. Skupina pa je takrat sporočila tudi prestavljene datume stadionske evropske turneje. Na stari celini bodo tako od maja do avgusta 2021, že kupljene vstopnice pa bodo veljale tudi za nove datume.

4. decembra pa bodo izdali tudi novo različico prvenca ‘Herzeleid‘, kajti mineva že 25 let od izida. Na albumu ‘Herzeleid (XXV Anniversary Edition – Remastered)‘ bodo vse originalne skladbe s prvenca, ki bo nameščen v razkošnem digipacku v obliki križa z luksuzno torbico. Prvič doslej pa bo remasteriziran album v HD zvoku. Poleg vsega pa bo na voljo tudi 2LP, ki bo vseboval dve 180g vinilski plošči. Za vizualno podobo bo tako kot na prvencu, tudi tokrat poskrbel Dirk Rudolph. Tako album kot tudi vinilna izdaja pa bosta v omjeni nakladi.