Rammstein so med pandemijo posneli nov album

Rammstein
Rammstein (FOTO: Olaf Heine)

Christian “Flake” Lorenz, klaviaturist skupine Rammstein, je potrdil, da je skupina med pandemijo koronavirusa posnela nov studijski album.

V pogovoru za Motor.de je Flake dejal: “Dejstvo, da nismo mogli nastopati v živo, je povečalo našo kreativnost. Imeli smo več časa za razmišljanje o novih stvareh. Kot rezultat smo posneli album, ki ga nismo načrtovali naprej. “

Lani oktobra so Rammstein razkrili, da so se vrnili v studio La Fabrique v Saint-Rémy-de-Provence na jugu Francije. Takrat je skupina v prispevku na družabnih omrežjih zapisala: “Na žalost letos še ni turneje – je pa super, da smo se vrnili v studio!”

Rammstein so se vrnili v studio

Sedmi album brez naslova skupine Rammstein je izšel maja 2019 prek UME / Spinefarm v Evropi in Caroline Records v ZDA. Prvi studijski album skupine po letu 2009 “Liebe Ist Für Alle Da” je pristal na vrhu lestvic albumov v 14 državah in desetič na prvem mestu v Nemčiji. LP je produciral Olsen Involtini skupaj z Rammstein-i, mix pa so napravili v studiu v Santa Monici v Kaliforniji z Rich Costeyem, ameriškim producentom, ki je med drugim že sodeloval z MUSE, RAGE AGAINST THE MACHINE in FRANZ FERDINAND.

Lani maja so Rammstein preložili turnejo po severnoameriških stadionih leta 2020 zaradi pandemije koronavirusa, ki je zajela ves svet. Nova turneja se bo zdaj začela 22. avgusta 2021 v Montrealu in končala 1. oktobra 2021 v Mexico Cityju. Skupina je napovedala tudi prestavljene datume evropske turneje po stadionih.

25. obletnica izdaja prvega albuma “Herceleid”, je bila decembra na voljo prek Vertigo / UMe. “Herzeleid (XXV Anniversary Edition – Remastered)” vsebuje izvirni seznam skladb na enem CD-ju, ki je nameščen v razkošnem digipaku v obliki križa z luksuzno torbico, prvič doslej pa je nastal tudi remasteriran album z zvokom HD. Poleg tega je bila na voljo različica 2LP. Za ovitek “Anniversary Edition” je bil odgovoren Dirk Rudolph, ki je ustvaril tudi naslovnico prvega albuma.