Raiven pleše z Volkovi – zmagovalno skladbo Popevke 2021

Raiven (Foto Tjaša Barbo)

Tok misli, ki je z REM-om zašel v estetizacijo temačnosti, z Volkovi, zmagovalno skladbo Popevke 2021, pleše proti svetlobi. Prav zvok orkestra RTV Slovenija, ki je največja dodana vrednost festivala in možnost nastopa z njim osrednji razlog za prijavo, skladbi doda žarek novega upanja.

Volkovi so z besedilnega vidika katarza, ki se zgodi po skladbi Zažarim s prvenca Magenta, in v glasbeno prenesenem smislu graciozen menuet, ki vznikne po rušilni moči skladbe KAOS z EP-plošče REM.

»Skladba govori o živalski naravi človeka. Je protiutež lepoti, ki jo povzdigujemo v kulturi, a hkrati pozabljamo, da je za njeno ustvarjanje v vsakdanjem življenju pomembno ravnotežje.«

Volkovi je skladba, s katero se je Raiven premierno predstavila na festivalu Popevka 21. Na festivalske odre se je akademsko izobražena glasbenica vrnila po treh nastopih na slovenskem izboru za pesem Evrovizije (Ema). Z odrov studia Televizije Slovenija je med gledalce in poslušalce v preteklosti ponesla skladbe Črno bel (2016), Zažarim (2017) in KAOS (2019).

Posebno premiero pa je na odru Eme Freš doživela tudi skladba Ti (2020). Vmes je Raiven predstavitev EP-plošče REM vodila po koncertnih odrih. Poleg polakustične turneje po Sloveniji je najbolj odmeval njen nastop na največjem festivalu v regiji, srbskem EXIT-u.

Medtem ko ime Raiven odzvanja v popularni glasbi, se pod svojim pravim imenom Sara Briški Cirman vedno bolj uveljavlja v opernem svetu. Že na začetku leta je svoj pečat pustila na mednarodnem pevskem tekmovanju Tenor Viñas v Barceloni, tekmovanju, katerega člani komisije so bili intendanti iz opernih hiš La Scala, Pariške državne opere, Nemške državne opere, Metropolitanske opere iz New Yorka, Kraljeve opere Covent Garden iz Londona, Bolšoj teatra iz Moskve in Hamburške državne opere.

Poleti je magistrirala na Akademiji za glasbo (solopetje). Kljub spremenljivim pogojem za kulturno udejstvovanje je na poleti nastopala v Bernsteinovi komični opereti Kandid, ki je nastala v koprodukciji Akademije za glasbo, Slovenskega komornega glasbenega gledališča in Cankarjevega doma.

V avgustu je uprizarjala vlogo Rosine v galakoncertni izvedbi Rossinijeve opere Seviljski brivec. Glasbenico, ki svoje znanje nadgrajuje na študiju psihoterapije na Univerzi Sigmunda Freuda v Ljubljani, v prihodnjih mesecih čakajo novi glasbeni projekti, operne avdicije in izpopolnjevanja.


VOLKOVI
Avtorja glasbe: Sara Briški Cirman, Peter Khoo
Avtorica besedila: Sara Briški Cirman
Aranžma: Anže Rozman
Miks in mastering: Rok Lopatič


INSTAGRAM: https://www.instagram.com/raivenofficial/
FACEBOOK: https://www.facebook.com/raivenofficial/
YOUTUBE: https://www.youtube.com/c/RaivenOfficialmusic
VOLKOVI NA PLATFORMAH: https://song.link/i/1585034213