R.E.M. se nikoli več ne bodo združili

Michael Stipe trdno stoji za svojimi besedami. (FOTO: Špela Macuh)
Michael Stipe trdno stoji za svojimi besedami. (FOTO: Špela Macuh)

Michael Stipe, glavni vokalist slavne ameriške skupine R.E.M., je potrdil, da ne bomo priča ponovni združitvi njegove skupine, kljub dejstvu, da si številni oboževalci želijo prav to.

Michael Stipe zaradi izjave razočaral številne oboževalce

Stipe je brez obotavljanja dejal, da se skupina ne bo nikoli več združila. Njihova odločitev o razpustitvi skupine je bila dokončna in dodal je, da bi bil povratek verjetno le pobiranje denarja, kar bi lahko bila spodbuda za mnoge druge skupine, da se zberejo. Sklenil je, da tega ne potrebujejo in je vesel, da imajo za seboj 32 let dela.

Spomnimo se, priljubljena skupina R.E.M. je svoje slovo od koncertnih odrov naznanila septembra 2011 na natančen datum razpada, 21. septembra, pa je bilo deset let kasneje objavljeno, da člani skupine nikoli več ne bodo delovali kot celota. Mike Mills, basist, je nato dejal, da se je skupina razšla po letih premlevanja. Skupina se je odločila, da neha igrati zaradi številnih razlogov in želje, da bi iz te zgodbe odšli kot prijatelji. Ob deseti obletnici razpada skupine so na uradnem profilu objavili isto sporočilo, ki je leta 2011 prišlo do oboževalcev.

Kot skupina so delovali več kot trideset let, v katerih so si ustvarili ugled v glasbenem svetu. Začetki skupine segajo. Nekaj ​​let po ustanovitvi, leta 1983, so izdali svoj prvenec ‘Murmur‘, ki je požel slabe odzive občinstva. Kljub temu se fanjte niso ustavili in nadaljevali s svojim delom. V več kot trideset letih delovanja so nanizali številne uspešnice, med katere sodi tudi album ‘Out Of Time‘, ki je bil samo v ZDA prodan v več kot štiri milijonih izvodov, po celem svetu pa so prodali kar 18 milijonov kopij.