Koncert jeseni: ROCK THE OPERA oktobra v Cankarjevem domu

Rock the opera prihaja v Ljubljano. (FOTO: osebni arhiv izvajalca)
Rock the opera prihaja v Ljubljano. (FOTO: osebni arhiv izvajalca)

Po številnih odmevnih nastopih po vsej Evropi in razprodanih koncertih v najprestižnejših koncertnih dvoranah, bo glasbeni spektakel ROCK THE OPERA obiskal tudi Ljubljano!

Slišali bomo lahko številne uspešnice rock velikanov

Odkar je nemški dirigent in izvedenec za simfonični rock, Friedemanne Riehle, s svojim spektakularnim programom debitiral v Dunajski državni operi, je z energijo in orkestracijami, ki jih prinaša projekt Rock the Opera, osvojil že preko 100 priljubljenih koncertnih prizorišč. Šov prinaša enkratno izkušnjo, unikatno izvedbo svetovnih uspešnic in spoj dveh glasbenih svetov: surove energije rocka in prefinjene klasične izvedbe Zagrebških filharmonikov.

Koncert Rock the Opera vas bo popeljal v zlato dobo rocka, z energijo originalnih aranžmajev v izvedbi z bendom okrepljenega simfoničnega orkestra ter izpiljenimi glasovi Dina Jelusića, ki je tudi klaviaturist in pevec legendarne skupine Whitesnake, priljubljene češke pevke Markete Pouličkove – Maky in finalistke šova The Voice UK, Leanne Jarvis.

Rock the Opera je zgrajena na hitih skupin Queen, Deep Purple, Pink Floyd, Led Zeppelin, AC/DC, Rainbow, U2 in drugih velikanov rocka. Najnovejša tehnologija zvoka, dih jemajoči aranžmaji in vrhunski glasbeniki iz klasičnega in rock sveta vas bodo ponesli na glasbeno popotovanje, kot ga še niste doživeli. Ob popolnem spoštovanju izvirnikov pa boste lahko uživali v veličastnih izvedbah, ki jih lahko pripravi le filharmonični orkester.

Maestro Friedemanne Riehle skrbi za osvežitve projekta s sodelovanjem z več vrhunskimi orkestri (Orchestra Sinfonica di Milano Giuseppe Verdi, Atenski državni orkester, Praška filharmonija, Slovenska filharmonija, Filharmonija Sankt Peterburg, Carigrajska državna simfonija idr.), v Cankarjevem domu pa bo 23. oktobra vodil Zagrebške filharmonike.