QUEENS OF THE STONE AGE: ‘Villains’ (2017)

Naslovnica albuma 'Villains'.
Naslovnica albuma 'Villains'.

Zadeti puščavski rockerji Queens of the Stone Age morebiti niso več tako vplivni in revolucionarni, kot pred 15. leti, vendar je še vedno izid vsake njihove plošče, pospremljen z visokimi pričakovanji.

Povrhu tega pa je še treba upoštevati, da so QOTSA že od nekdaj znani kot kolektiv, ki na veliko eksperimentira s številnimi žanri in ne kloni konvencionalni glasbeni strukturi, zato je vsak novi kamenodobni cocktail več kot zaželen.

 

O albumu ‘Villains

Skupina Queens of the Stone Age.
Skupina Queens of the Stone Age.

Villains‘ je sedma studijska plošča, ki se za razliko od prehodnikov odreka počasnemu tempu in izraziti mračnosti v komadih in namesto tega ubere lahkotnejši in optimistični pristop, kjer so strupene kitare podvržene divjemu plesu s seksi vokalom Josha Hommeja ter besedilom o ljubezni, spolnosti ter vsemu, kar paše vmes …

Samo poslušajte single ‘The Way You Used To Do‘ in poskusite stati pri miru, izziva ne boste uspeli premagati.

Navkljub sila barviti in živahni plošči pa si skupina občasno privošči malce umiritve (‘Fortress‘), a pri tem ne zapade v malodušje in pesimizem najbolj ekstremne sorte.

‘Villains’ v osnovi ne predstavlja nobene revolucije kot albumi, ‘Rated R‘ in ‘Songs For The Deaf‘, je pa kljub temu užitna kombinacija puščavskega rocka, seksa, ljubezni in uživaške dekadence.