Queen bodo nastopili na 91. podelitev oskarjev

Queen in Adam Lambert
Queen in Adam Lambert

V nedeljo, 24. februarja, bo potekala 91. podelitev oskarjev, na prireditvi pa bodo kot glasbeni gostje nastopili tudi legendarni Quuen. Nastopili bodo v postavi Brian May na kitari, Roger Taylor na bobnih ter Adam Lambert na vokalu.

Film Bohemian Rhapsody nominiran za pet oskarjev

Ameriška filmska akademija je preko Twitter profila sporočila: ‘Na letošnji podelitvi pozdravljamo Queen in Adama Lamberta’. Svojo prisotnost pa so preko Twitterja potrdili tudi iz skupine Queen.

Lani je izšel film Bohemian Rhapsody, ki govori zgodbo o nastanku skupine Queen in njihovem preminulem frontmanu Freddieju Mercuryju in prav iz tega razloga, so se organizatorji odločili, da bodo k sodelovanju povabili skupino Queen.

Film Bohemian Rhapsody je nominiran tudi za pet oskarjev, med drugim je film dobil nominacijo za najboljšega igralca. V vlogo Freddieja Mercuryja se je prelevil Rami Malek, ki je svojo interpretacijo opravil vrhunsko.

Bohemian Rhapsody je zrušil številne rekorde in med drugim prinesel več kot 854 milijonov dorajev dobička in postal najuspešnejši biografski glasbeni film.