Dan D iz svojega placa v Križanke

Skupina Dan D (FOTO: Marko Alpner)
Skupina Dan D (FOTO: Marko Alpner)

Deset let po velikem koncertu s Simfoniki RTV Slovenija se Dan D vračajo na oder ljubljanskih Križank! Na celovečernem koncertu bodo v petek, 24. maja 2019, predstavili svoj novi album, pa tudi starejše komade, ki so njim in njihovi publiki najbolj prirasli k srcu.

Vračajo se na kraj zločina

Dan D so zadnji dve leti v svojem placu za vaje prirejali intimne dogodke za ljudi, ki jim glasba še toliko pomeni, da so zanjo pripravljeni potovati daleč in v neznano. Približno 2.000 radovednih obiskovalcev iz vse Slovenije je na svojevrstni anti-turneji sodelovalo pri nastajanju albuma Milo za drago, kmalu pa je postalo jasno, da je plac premajhen za vse, ki si želijo biti del te zgodbe. Zato je na zadnjem koncertu padla odločitev o nastopu v Križankah.

24. maja bomo tako lahko slišali glasbo z njihovega novega albuma, pa tudi poglavja iz dolge in živopisne zgodovine Dan D. V dobrih 20 letih so prehodili pot od energičnih električnih kitar in rockerskih balad z začetka njihove kariere, preko zrelih izletov v akustiko in elektroniko, do glasbe, ki jo ustvarjajo danes. Čas, Voda, Plešeš, Počasi, Za naju punca, Love song in Pozitivne misli so samo nekatere od uspešnic z osmih albumov skupine, z novimi zgodbami pa Dan D vedno znova dokazujejo, da so z leti postali vedno bolj občutljivi opazovalci sveta okoli nas.

Na seznamu skladb, ki jih bomo slišali na majskem koncertu, bo gotovo tudi ‘Ožina’, ki so jo za album ustvarili s prezgodaj preminulim prijateljem Primožem Žižkom. S Tokcem sta bila povezana v neizmerno prijateljstvo, silovito ustvarjalno energijo, nalezljive nasmehe in medvedje objeme, delček te življenjske sle pa bo prisoten tudi na odru Križank. Njunemu glasbenemu sodelovanju in prijateljevanju pa so se Dan D poklonili tudi z videom.

Vstopnice za koncert Dan D 24. maja 2019 v Križankah so že na voljo na spletni strani in prodajnih mestih Eventim.

Ob preskoku iz majhnega placa za vaje na dvajsetkrat večji oder, Dan D napovedujejo tudi izid posebne, razširjene CD izdaje albuma ‘Milo za drago’. S tem formatom se vam ne bo treba umivati, lahko pa boste z njim počeli nekatere druge stvari.