Pyroxene – Helium 3 praznuje drugo obletnico

Mineva dve leti od izdaje videospota Helium 3. (foto: arhiv Pyroxene)

Ljubljanski heavy metalci Pyroxene – da, tisti na špilih katerih poželenje deklic meče vrata s tečajev, in katerih ritmi in izmaličeni rifi odmevajo po več dni, obeležujejo drugo obletnico izdaje videospota za njihovo izjemno uspešno skladbo Helium 3.

Posnetek je v dveh letih dosegel več kot 13.000 ogledov, kar je za zasedbo, staro dobrih šest let več kot spodoben dosežek. ‘Helium 3’, ki sta jo napisala solo kitarist Kristjan Hacin in nekdanji basist Matevž Hrovat – ob boku s tudi že nekdanjima ritem kitaristom Andražem Kumarjembobnarjem Domnom Cizejem in nezgrešljivim frontmanom Janom Tehovnikom, je našla svoje mesto na 2017 izdanem prvencu ‘EP‘. Zelo originalna je znanstvenofantastična besedilna komponenta, ki pravzaprav opisuje vesoljsko vojno horde ognjerojenega za kamnino helium 3.

Pyroxene – leto 2016. (foto: arhiv Pyroxene)

Ognjerojeni fantje so v zadnjem letu sicer korenito spremenili svojo postavo, kar pa je prineslo novo energijo – načrtuje se snemanje novega videospota za skladbo ‘Quarantine’, hkrati pa tudi promocija ‘EP’-ja na turneji po Nemčiji.

Do takrat vas vabijo, da si mojstrovino, posneto v studiu Evolucija pod producentskim ušesom Simona Jovanovića ter vizualno oplemeniteno v ljubljanskem gledališču Glej s pomočjo ekipe Flare Visuals, še večkrat zavrtite.

Vonj po ledru in prešvicani kovini na odru! Nihče ni varen, nihče noče biti! Smrt in razdejanje!