Soki gre med kavbojce!

Soki gre med kavbojce! (FOTO: osebni arhiv)
Soki gre med kavbojce! (FOTO: osebni arhiv)

Tako nekako lahko povzamemo nedavni zapis na družabnem omrežju priljubljenega bobnarja Marka Soršaka Sokija, ki ga poleg bobnarskega prestola zasedbe Elvis Jackson pogostu ujamemo tudi v nekaterih drugih, predvsem alternativnih slovenskih zasedbah. Ob metalcih Black Diamond in Radiostorm se Soki tokrat uradno pridružuje heavy metalcem Cowboys From Hell, ki v svojem repertoarju povzemajo največje hite zasedb Pantera, Metallica, Machine Head, Sepultura, Alice in Chains in številnih drugih.

 

Iskreno se je izpovedal

‘E, Slovenija tako je. Grem v uporništvo. Grem v svoj svet kjer lahko delam kar mi paše … Iz alternative sem zrasel in sem dal naši družbi sebe, za prihodnost naše omladine in vaših otrok … Zato sem pristopil k mojim dolgoletnim prijateljem CFH – Cowboys From Hell, bendu iz obale. Igrali vam bomo najbolj kultne komade, s katerimi smo rasli v 80s in 90s. Tega več ne slišite na frekvencah in jih ne berete v tiskanih medijih. Če se slučajno vaši otroci znajdejo na našem koncertu, jih ne obsojat, ampak jim pustite, da slišijo in vidijo’, je le del objave, ki je na Sokijevi Facebook strani požela veliko podpore mariborskemu bobnarju. Objavo si lahko v celoti preberete v spodnjem zapisu:
‘Bil sem tepen, kot najstnik. Kdaj pa kdaj mi je kaj priletelo v glavo, slišal sem ne malokrat psovke na račun svojih dolgih las, temnih oblačil in okostnjakov na majicah. Rasel sem z glasbo, ki opeva hudiča, agresijo, smrt in podobno. Metalec sem…Metallica, Megadeth, Slayer, Sepultura, Pantera itd.
Danes sem diplomiran ekonomist, učitelj bobnanja in “dobrodelnež”.
 
Soki je eden izmed najbolj dobrodelnih glasbenikov v Sloveniji.  (FOTO: osebni arhiv)
Soki je eden izmed najbolj dobrodelnih glasbenikov v Sloveniji.
(FOTO: osebni arhiv)

Glasba, ki jo obožujem je praktično ni več v noben mediju pri nas. V 90s mi je MTV dal možnost izbire med Bon Jovijem, Rodom Stewartom in ful rockom in metalom. Danes gledam sam harmonike, raperje s ful denarja in poanto med tem, kdo ima več. 

Iskreno imam “pun kufer” tega. Ne obstaja samo komericala, ampak obstaja svet in zgodovina velikih mojstrov.
Igram v bendih, ko se prepotim do dna duše in včasih igram pred par deset ljudmi. Kdo nas danes vzgaja? Internet? Youtube? Privatne radijske postaje?
E Slovenija tako je. Grem v uporništvo. Grem v svoj svet kjer lahko delam kar mi paše in se mi?(sredinec) za denar in slavo “popularnih in modernih trendov”. 
 
Dajem! Iz alternative sem zrasel in sem dal naši družbi sebe, za prihodnost naše omladine in vaših otrok. 
“Od glasbe se ne da živet” sem zmeraj preslišal. Verjel v vase, delal in garal. Mogoče eden redkih, a ne edini! 
Svet se trenutno še vedno vrti sebično in denarno pod manipulacijo ravno tega medija, ki ga sedaj uporabljam, da pošljem sporočilo do vas.
Stvari lahko postavimo na noge, ko bo ravnovesje in prostor za vse. 
 
Mamile, dragi moji, so vse povsod. Ne samo v Sex, Drugs & Rock n Rollu. Je pa tu sporočilo, ki je nevarno splošni javnosti. Ja, to je svobodoa govora in življenja…
Zato sem pristopil k mojim dolgoletnim prijateljem CFH – Cowboys From Hell, bendu iz obale. Igrali vam bomo najbolj kultne komade, s katerimi smo rasli v 80s in 90s. Tega več ne slišite na frekvencah in jih ne berete v tiskanih medijih. Če se slučajno vaši otroci znajdejo na našem koncertu jih ne obsojat, ampak jim pustite da slišijo in vidijo. Za vsem tem, kar je bilo toliko let nazaj je zapečateno s krvavimi žulji svobodno miselnih glasbenikov. 
Spremlajte nas in sprejmite naše ne škodoželjno sporočilo. 
 
Po eni strani se sprašujem. Samoiniciativno sem spravil zgodbo 20za20 v pogon, dal omladincem več kot 300 glasbil in jih pozitivno pozdravil. Kdaj se bo kdo (veste katere mislim) v tej legendarni državi spomnil in to opazil brez, da ga sam prosim, da opazi. Ena persona Soršakova, ki je z idejo dajati in ustvariti družbi nek nadstandard, ki so me kot dolgolasca in ne medijsko prepoznavenga velikorkat ne jemali resno. Eto ?(sredinec) ta je za vas, ki ste oškodovali ne malo otrok in zafrknili prihodnost naše kulture. 
Začnemo 9.2. Klub glasbe Jazzy Postojna. Nato nadaljujemo 26.4. Figa Rock Bar Koper, 28.4. KluBar Kranj in tako naprej. 
Mame in babice prosim brez zamer. ?