Plavi Orkestar prihaja v Stožice z vrhunskim avdio – vizualnim spektaklom!

Skupina Plavi orkestar (FOTO: Aljoša Rebolj)
Skupina Plavi orkestar (FOTO: Aljoša Rebolj)

Prvič v Sloveniji bomo priča prvovrstni avdio – vizualni produkciji s katero sodelujejo največja imena svetovne glasbe, od Robbieja WilliamsaRihanne, do J.LoPlavi Orkestar v okviru turneje ‘Everblue’ za koncert v Areni Stožice 15. februarja pripravljajo izjemen avdio- vizualni šov, ki ga podpisuje Skymusic produkcija.

 

Slišali boste lahko številne njihove uspešnice

Največja koncertna atrakcija na področju nekdanje skupne države, skupina Plavi orkestar, se na veliko veselje mnogih oboževalcev ponovno vrača v Slovenijo. V okviru velike regijske turneje "Everblue", so po spektaklih v Sarajevu in Beogradu, kjer so v plavo ekstazo spravili preko 100.000 obiskovalcev, najavili dva nova datuma in sicer: 15.2. Ljubljana – Arena Stožice in 17.2. Zagreb – Dom sportova.

15.2. bodo nastopili v Areni Stožice.
15.2. bodo nastopili v Areni Stožice.

Nazadnje so ‘Plavci’ v Ljubljani nastopili februarja 2010, ko so v rekordnem času dvakrat razprodali Halo Tivoli in povzročili pravo ‘plavomanijo’.  Plavi orkestar ni le bend, ki je dobra tri desetletja zaznamoval z odlično glasbo, ampak  bi jim lahko rekli fenomen, ki je globoko zasidran v slovensko glasbeno pop kulturo. Ker skozi sadove preteklega dela uživajo nevprašljivo vsesplošno popularnost, bi jih brez problema lahko označili za ljudski bend.

Številne uspešnice kot so ‘Od rodjendana do rodjendana’, ‘Suada’,’Bolje biti pijan nego star’,’Ako su to samo bile laži’, ‘Sava tiho teče’,’Goodbye teens’, ‘Kaja’, ‘Odlazim’; in druge so poskrbele, da se fenomen kultne skupine, ki je doživela že več glasbenih vrhuncev nadaljuje tudi v današnjem času.

Kritiki skupino štejejo za enega največjih kulturnih fenomenov osemdesetih in devetdesetih let, ki je še dandanes blizu tako starejšim, kot mlajšim generacijam poslušalcev. Plavci so doslej izdali osem albumov, ki so se skupaj prodali v nakladi preko 5 milijonov izvodov, svet pa večkrat obkrožili s turnejami s skupaj že več kot 2.500 koncerti.