Protestni Manifest z novim videospotom

Manifest (foto: Management skupine)

Mlada družbenokritična skupina Manifest je pripravila nekaj čisto svežega, in sicer videospot za skladbo ‘Protestni’, ki je kot nalašč za današnji čas. Pozdravljajo glasbene sodelavce, ki so iskreni, in organizatorje, ki ne vidijo zgolj dobička.


Mimo realnosti, skozi polja neprebranih romanov mečemo psu, ki grize, kost. Da se razbije potreba po fenomenih, da je katarza vsak dan bolj uresničljiva, da ljudje slišijo. Za to je in smo – Manifest.


O skladbi so povedali:

“V času, ko se zatira tiste, ki si drznejo početi tisto, kar jih veseli, smo se neuveljavleni prdeci odločli ukvarjat z glasbo. Ne za to, da kot muhe enodnevnice zaužijemo instant slavo, ampak da z našimi komadi in dejanji pozovemo ljudi, da se je včasih treba zavzet za tisto, kar imamo radi. Ne se pustit, naj bo ta komad v oporo ljudem, ki se upirajo. Vsem toncem, ki so vedno (kjub občasni slabi volji ali pomankanju nikotina) poskrbeli, da se slišimo. Organizatorjem, ki ne vidijo samo dobička, ampak enostavno uživajo v delu z ljudmi in vsem bendom, ki so iskreni, ne se pustit!!!”