Izšel nov album Ratka Divjaka

Radko Divjak
Radko Divjak

Ratko Divjak je svoj pečat pustil tako v rock, kot tudi v jazz glasbi. V svoji pestri karieri je v različnih zasedbah nastopal po celem svetu.

Na albumu osem novih skladb

V orkestru Big Band RTV Slovenija je igral pod dirigentsko palico Jožeta Privška in za njim še mnogih drugih znanih dirigentov, nastopal je z znanimi solisti, kot so Petar Ugrin, Boško Petrović, Duško Gojković, Stjepko Gut, Primož Grašič, Jure Pukl, Jani Moder, Adam Klemm, Aleš Avbelj, Blaž Jurjevčič in drugimi. Podpira mlade glasbenike in z njimi nastopa v različnih zasedbah, v zadnjem času veliko igra na mednarodnih festivalih in v jazz klubih.

Danes Ratko Divjak predstavlja album ‘Ratko Divjak & Friends – For 70 Years‘, ki je izšel kot dvojni LP in kot CD ter od osmih skladb zajema sedem prirejenih jazz klasik v izvedbi odličnih glasbenikov.

Zahvaljujem se svoji družini in prijateljem, ki me podpirajo ob vzponih in padcih. Brez vas mi ne bi uspelo. Po vseh življenjskih preizkušnjah sta me vaša podpora in ljubezen do glasbe vodila v nadaljevanje moje kariere. – Ratko Divjak ob izidu albuma

Na novem albumu z Ratkom igrajo Adam Klemm, Lenart Krečič, Milan Stanisavljević, Marko Črnčec, Gregor Ftičar, Primož Grašič, Robert Jukič, Tadej Kampl in Goran Rukavina.

Album lahko v celoti poslušate na svojih najljubših streaming platformah.
LP in CD pa lahko kupite TUKAJ.