Prismojeni profesorji bluesa snemajo nov studijski album

Prismojeni profesorji bluesa (FOTO: Prismojeni profesorji bluesa Facebook)
Prismojeni profesorji bluesa (FOTO: Prismojeni profesorji bluesa Facebook)

‘Ej, poslušaj tole!’, ‘Kaj pa če tale verz vržemo ven?’, ‘Meni to zveni občutno bolje.’, ‘Mogoče bi pa v outru lahko zaigrali variacijo tega motiva in vključili še trobila – kaj se vam zdi?’

 

Prismojena družina snema nov studijski album

24. marca bodo nastopili v Cankarjevem domu.
24. marca bodo nastopili v Cankarjevem domu.

To je le drobec vseh idej, navdihov in predlogov, ki so se v zadnjem mesecu kresali ter odmevali iz ene izmed stiških stanovanjskih hiš. Da, prav ste prebrali. Tu si je namreč svoje snemalno studijsko gnezdo ustvarila (po imenu) najbolj prismojena slovenska skupina, Prismojeni profesorji bluesa.

V vsem čaru in udobnosti, ki ga ‘naredi-si-sam’ domači snemalni studio room omogoča, je štiriglava zasedba, pod lastno taktirko, dnevno, od jutra do večera gnezdila raznožanrske zvočne sestavke in besedilne predloge iz svoje podstrešne glasbene zaloge, za rojstvo novega studijskega albuma.

Omenjenim, sedaj že materializiranim idejam, skupina v teh dneh pravzaprav dodaja še zadnje pike na i; polira še zadnje mikrodetajle in novo-nastalim skladbam dodaja poslednje ščepce prismojenosti ter tako zaključuje s snemanjem plošče, na kateri boste slišali bogato tapiserijo melodij in le-tem pripadajočih besedil.

Da fantje živijo in dihajo glasbo ter znajo igrati na prave note – tako ali drugače, pa bodo (v grandioznem stilu) ponovno potrdili že čez manj kot dva meseca, 24. marca 2018 v Cankarjevem domu, kjer jim bodo ob praznovanju slavja za svojih deset let glasbenga ustvarjanja na odru delali družbo tudi razni eminentni gostje, imena katerih pa bodo razkrili v sledečih dneh.

 

Več o prismojeni družini

Fantje trenutno kujejo nove ideje. (FOTO: Prismojeni profesorji bluesa Facebook)
Fantje trenutno kujejo nove ideje. (FOTO: Prismojeni profesorji bluesa Facebook)

Prismojeni profesorji bluesa so nedvomno ena naših najbolj markantnih glasbenih skupin ta hip, ki ubrano pljuje skozi razne glasbenožanrske tokove – od bluesovskega hrepenenja, do funkovske ležernosti, rockovsko-psihedelične note, countryjevske melodike in soul pridiha.

Verjetno ni potrebno posebej poudarjati dejstva, da so »prismojenci« že neštetokrat dokazali, da več kot odlično poznajo sestavine recepta tako dobre glasbe kot samih koncertov ter znajo iz slednjih ustvariti prave pravcate glasbene poslastice in mojstrovine. Od leta 2008/2009 odkar skupaj ustvarjajo navdušujoče zvočne kreacije, jih je slovenski glasbeni svet lahko dodobra spoznal. Svoj »PPB were here« pa so v letu 2016 pustili tudi na uspešnem tromesečnem gostovanju v ZDA in več koncertih po Evropi.

Družino Prismojencev sestavljajo Julijan Erič (vokal in kitara), Miha Erič (ustna harmonika, vokal in lap steel kitara), Zlatko Đogić(bobni in vokal) in Miha Ribarič (bas kitara).