Primorski ciklon SPIRAL MIND prinaša novo razjasnitev

Skupina SPIRAL MIND (FOTO: osebni arhiv izvajalca)
Skupina SPIRAL MIND (FOTO: osebni arhiv izvajalca)

Poletje, polno koncertov in festivalov na prostem, številnih na plaži prebitih dni, potovanj, predvsem pa sončnih žarkov, se je končalo in mlečna megla spet kali ljubljansko nebo. Vendar najnovejša pridobitev založbe Kapa Records, zasedba SPIRAL MIND, prinaša nov vrtinec in njegov namen je razpihati kotlinsko melanholijo ter priigrati še en sveženj sončnih dni. Ali pa vsaj njih spomine.

O skladbi ‘Hexagon Valley’

Obalni jazz-beat, prog-rock, elektro-ritem trio predstavlja svoj novi, drugi singel s prihajajoče plošče, skladbo ‘Hexagon Valley‘. Skozi komad razvija razburkan aranžma, sestavljen iz žarkov električne kitare, ki se prebijajo skozi zaveso gladkih tolkalskih idej ter globokega groma in srditih strel modularnih sintetizatorjev s podporo trip-hop basovskih linij. Lahkotno meša številne tematske kot tudi dinamične vrtince, ki jih na koncu razjasni s spokojnim zaključkom.

Zavoljo celostne avdiovizualne izkušnje SPIRAL MIND predstavlja tudi videospot, abstraktno-psihedelično interpretacijo izpod prstov glavnega akterja zasedbe, Manuela Brajnika, ki je tokrat sodeloval z novejšo pridobitvijo tria, tvornikom vizualnega dela njihove koncertne izkušnje, Janom Lavričem.

Hexagon Valley‘ je na voljo na vseh platformah, v kratkem pa pričakujte sveže novice o prvi SPIRAL MIND plošči, izdani za Kapo.