Queen izdali skladbo ‘Face It Alone’ posneto s Freddiejem Mercuryjem

Skupina Queen
Skupina Queen

Legendarni britanski rockerji Queen so izdali besedilni video za skladbo ‘Face It Alone‘. Skladba je bila posneta med nastajanjem albuma ‘ The Miracle‘ leta 1989. To je prva do zdaj še neslišana skladba, pri kateri je sodeloval zdaj že pokojni pevec Freddie Mercury, ki se je pojavila po izidu kompilacijskega albuma ‘Queen Forever‘ leta 2014.

Skoraj izgubljeni dragulj

Obstoj skladbe ‘Face It Alone‘ sta prvotno razkrila Roger Taylor in Brian May med intervjujem za BBC v začetku letošnjega leta. Zdaj pa je končno na voljo tudi poslušalcem.

Roger Taylor je ob tem dejal: ‘Nekako smo pozabili na to skladbo. Ampak ta mali biser je bil tam. Čudovito, pravo odkritje. Zelo strastna skladba.’

Brian May pa je dodal: ‘Nekako se je skrivala pred javnostjo. Velikokrat smo ji prisluhnili in pomislili: o ne, tega res ne moremo rešiti. Toda v resnici smo spet šli tja in naša čudovita ekipa inženirjev je dejala: v redu, lahko naredimo to in to. Kot nekakšno sestavljanje bitov v celoto. Ampak je čudovito. Ganljivo je.’

Premierno je skladbo predstavil voditelj britanske radijske postaje BBC Radio 2 Ken Bruce. Zdaj pa ji lahko prisluhnite spodaj in uživate v nesmrtnem glasu večnega Freddieja.