Prihaja metal zver Venus 5!

V Venus 5 je aktivna tudi domača Karmen Klinc (prva z leve). Foto: Frontiers Music Srl, promo
Foto: Frontiers Music Srl, promo

Nova mednarodna metal zasedba Venus 5 bo 10. junija izdala svoj istoimenski prvenec, ki bo izšel pri Frontiers Music Srl.

Skupino sestavlja pet neverjetnih pevk, ki prihajajo iz različnih delov Evrope. Po abecednem vrstnem redu so to: Herma (tudi iz SNB, še enega varovanca Frontiers), domača Karmen Klinc (Rock Partyzani, Hellcats), Jelena Milovanovic, Tezzi Persson (tudi Infinite & Divine, tudi pri Frontiers) in Erina Seitllari. Vsaka pevka ima izjemen vokalni talent, hkrati pa predstavlja edinstven vizualni lik, ustvarjen za Venus 5.

Venus 5 so nastali na podlagi ideje predsednika Frontiersa in vodje A&R Serafina Perugina. Gre za eno najbolj svežih in vznemirljivih glasbenih zamisli, ki so se pojavile evropski metal sceni v zadnjih letih. Projekt Venus 5 se je začel z idejo, da bi ustvarili metalsko različico pop projektov, kakršnim smo lahko priča v zadnjih letih. Skupino glasbenikov, ki bi svojo verodostojnost dobili z lastnimi talenti. Sestavljanje ekipe je zahtevalo ogromno časa in energije, saj je bilo potrebno najti talente, ki skupaj tvorijo trdno celoto. Končni rezultat se je prikazal v obliki petih izjemnih vokalnih zvezd iz različnih glasbenih okolij (in držav), ki so skupaj skovale album, katerega bodo kmalu predstavile nič hudega sluteči javnosti.

Čeprav bi primerjave, da gre za metalsko različico pop projektov, lahko privedle do misli, da bo projekt zaznamoval predvsem njegov videz, je potrebno poudariti, da je v središču glasba. Gre namreč za timsko delo producenta Alda Lonobila (Secret Sphere, Timo Tolkki’s Avalon, Sweet Oblivion itd.) in njegove ekipe, vključno z Jakeom E. (Cyrha, ex-Amaranthe), ki je koproduciral vokale, Stefanom Hellebladom (Within Temptation, ki na albumu igra tudi kitare) in Perom Aldeheimom (Def Leppard, H.E.A.T, Stanfour itd.), zaradi česar si lahko obetamo pravo studijsko poslastico.

Prihajajoči album je zagotovo zelo priporočljiv za vse ljubitelje trenutne evropske metal scene. Venus 5 tako prežemajo vplivi zadnjih albumov Within Temptation in Amaranthe (ni presenetljivo glede prisotnost Stefana Helleblada in Jakea E .), začinjeni s spevnimi in hitro zasvojljivimi melodijami.

Dosedanji singli:

Venus 5 so:

vokal:
Terese Tezzi Persson
Herma Bolna
Karmen Klinc
Jelena Milovanovic
Erina Seittlari

kitare:
Stefan Helleblad
Aldo Lonobile
Gabriele Robotti

bas:
Dann Arisi

bobni:
Alfonso Mocerino

Klaviature, klavir in elektro aranžmaji:
Antonio Agate