Prihaja metal trilogija Metalni Radnici

Naslovnica prve knjige iz serije 'Metalni Radnici' (foto: Stjepan Juras, Facebook, promo).
Naslovnica prve knjige iz serije 'Metalni Radnici' (foto: Stjepan Juras, Facebook, promo).

Avtor avtoriziranih spominov Divljih Jagod Stjepan Juras je pred kratkim najavil začetek novega projekta. Začetek predprodaje prvega dela serije o zgodovini metal glasbe v nekdanji Jugoslaviji, ki bo izšel 6. junija letos.  Šlo bo za prvo v seriji treh knjig, ki bodo pokrivale polstoletno zgodovino metal glasbe na Balkanu; 70-a, 80-a, 90-a, 2000-a in 2010-a, do trenutka, ko izide zadnja knjiga iz trilogije.

Serija knjig Metalni Radnici bo najbolj popolna pisana zgodovina metal glasbe na tem področju. K sodelovanju pri projektu so bili povabljeni vsi oboževalci, bandi, menedžerji, promotorji, novinarji in založniki; vsi znani in neznani ‘metalci’ – ljudje, ki so zgradili metal sceno na enem geografsko najbolj negostoljubnih delov sveta. V knjigah bodo omenjeni vsi, ki so pomagali, da se je ta scena rodila, borila, šla skozi trnje in kljub pomanjkanju množičnega svetovnega uspeha postala edinstven fenomen.

Prvih 200 kupcev bo prejelo posebno izdajo knjige z usnjeno platnico, natisnjeno v zlati tehniki tiska. Ime vsake stranke bo vtisnjeno na notranji naslovnici knjige kot trajni spomin na vse, ki ste z vnaprejšnjim nakupom omogočili, da je knjiga ugledala luč sveta. Vsaka od treh knjig bo imela svojo posebno usnjeno izdajo. Prva knjiga (črno usnje), druga knjiga (rdeče usnje) in tretja knjiga (rjavo usnje).