Prestolonasledniki slovenskega rocka Joker Out razvneli kranjski KluBar

Joker Out (12. 10. 2019 Foto: Primož Pičulin)

Že prejšnji teden se je v KluBaru zgodil koncert skupine Joker Out, ki pa nikakor ne da miru v mislih in rokerskem srcu. Potrebno ga je zapisati in pohvaliti tisto, kar je na mestu. Nastop je bil zelo majhen, celo intimen, pred sicer lepo napolnjenim lokalom mlajše generacije, ampak predstavljena glasba je bila zrela. To je važno. Četudi sami pravijo, da v živo igrajo še nekaj skladb, ki jih drugače ne bi, da napolnijo minutažo, dokler ne izdajo težko pričakovanega prvenca, za katerega že sedaj vemo, da bo izjemen.

Vsaj po slišanem, čeprav najbolj navdušijo ravno s performansom. Igrajo na veliko višjem nivoju, kot bi morda pričakovali. Igranje s publiko, kitarsko muziciranje, usklajeni bobni in bas, vneto soliranje, energija med člani skupine, interpretacije pesmi in pa močan glas ter stas frontmana, ki jih poveže in dvigne. To je visok nivo rokerske glasbe, na katerega bomo še kako pozorni v naslednjih mesecih.

Glasbe se lotevajo tudi s poslovne strani, kar je zares lepo slišati. Promocijo vzamejo v svoje roke in v ospredje neboječe potiskajo kvalitetno delo. Prenasičeni smo s skupinami, ki so ponižno hvaležne za vsako priložnost, ki jim jo ponudijo organizatorji. Za drobtinice. Te skupine bodo ostale na tistem nivoju. Kjer je kvaliteta, si je določene stvari treba tudi vzeti. Zahtevati! Treba si je upati, imeti žmoht in jajca. Če ne znese, pač ne znese. Glede na doživeto jim je v resnici že uspelo, ampak upravičeno ciljajo na veliko več. Drugače pa brez skrbi, s časom se bo spremenila tudi starostna slika pred odrom. Slovensko občinstvo pač preferira starejše rock zasedbe.

Ta sobotni večer je bilo na koncertu mogoče slišati nekaj, kar nisem že dolgo na slovenskem rock dogodku. Vrhunski dvig energije ob eni sami pesmi, šus in histerijo v publiki, ki je besedilo nove skladbe znala že na pamet. Prostor se je spremenil. Next level stuff. Fantje so bili vidno presrečni, ker odmev petja pogosto enači uspehu, je pa res, da so tudi oni skupaj z ‘Omamljeno telo’ poslednji skladbi igrali drugače. Pristop je bil drug, pričakovanja in pa upanje, s čimer je zrasla že njihova lastna energija za močan zaključek. Želel bi si, da bi enako udarno in samozavestno zgrabili še ostali glasbeni material, ki si to vsekakor zasluži.

Intervju z Joker Out najdete TUKAJ.


Več o skupini

Joker Out, ki so se na domačo rock sceno postavili pred tremi leti, s skladbo ‘Gola’ napovedujejo prvenec, ki izide naslednje leto. Po singlih ‘Kot srce, ki kri poganja’ (2016) in ‘Omamljeno telo’ (2017) upravičeno opozarjajo na veliko bolj odrasle Jokerje, ampak njihovo prizadevanje za največji uspeh ni nikakršna šala! To je zasedba zagnanih fantov, ki živijo, spijo in jejo rock n’roll. Njihova žanrska oznaka shagadelic rock je skupek umazanih misli, predrznih melodij in električne odrske prezence. Trenutno nastopajo kot predskupina največjih domačih izvajalcev z vedno več avtorskega gradiva in vedno večjim občinstvom, njihovi refreni na koncertih pa odmevajo vse glasneje.


Joker Out – Live in KluBar

'Gola', izdana pred enim mesecem, je naletela na krasen odziv v Kranju. To je to! ?? Dbest feeling, ko publika doživi orgazem ???

Objavil/a Rocker.si dne Sobota, 12. oktober 2019