Predstavljamo: Ba Kanal

Ba Kanal (Foto PROMO)

Pri razvoju vsake glasbene skupine so še kako zaželeni kvalitetni promocijski posnetki. Takšni, posneti v živo, ki predstavijo band v svojem elementu na glasbenem odru. Za to več kot odlično že vrsto let skrbijo v celjskem Ba Kanalu, kjer vsak mesec snemajo nastope slovenskih glasbenih izvajalcev z avtorskim programom, posnetke pa objavijo na svojem YouTube kanalu. S tem se ustvarja knjižnica slovenske avtorske glasbe.

Spremljate pa jih lahko na Spotify, kjer se redno posodablja mlada slovenska playlista.

Vabljeni na njihov YouTube kanal, kjer med najnovejšimi sklopi najdete melodije skupin Buržuazija, Gromofon ter Samuel Blues & Miha Erič.

Kaj nudijo?

V okviru študentskega projekta brez stroškov snemajo avtorsko glasbo in jo potem urejeno objavijo na YouTube kanalu Ba Kanal, na katerem se oblikuje knjižnica slovenske avtorske glasbe. Osrednji namen projekta je postaviti avtorske izvajalce ob bok številnim izvajalcem s cover in tribute glasbo, ki v našem okolju lažje dobijo špile, publiko in honorar. Posredni cilj je vzpostaviti kvalitetno, široko in uporabniku enostavno dostopno knjižnico raznolike avtorske glasbe slovenskih izvajalcev najrazličnejših žanrov.

Če si želiš nastopiti na enem od dogodkov projekta Ba kanal, jim piši na bakanalmcc@gmail.com.

Kdo so?

Nejc Praznik (idejni vodja, glavni snemalec, mix & mastering, montažer in grafična podoba)
Ema Štarkl (urednica, Pr in stiki z javnostjo, snemalka in montažerka)
Aljaž Cestnik (producent in snemalec)
Tilen Križnik (tehnični vodja)
Grega Vinko (tehnični sodelavec)

Kje so?

Snemanje poteka v sodelovanju s Klubom študentov Občine Celje in Celjskim mladinskim centrom, v Kavarni MCC (Mariborska 2, Celje 3000)