Predstavitev prvenca Zasedbe SMET in Koncert SAME BABE

21. septembra ob 20.00 na Barakci pod Šmarno goro se nam pridružite na predstavitvi prvenca “Dolga pot” skupine Smet in koncertu zasedbe Same Babe.

Zasedba SMET

Tilen Stepišnik in Miha Erič
Glasbena genija in virtuoza, ki poprimeta za številne instrumente in prav nobena zvrst jima ni tuja. Igrata v mnogih zasedbah in sodelujeta s številnimi glasbeniki.
Združila sta moči in ideje ter ustvarila niz avtorskih skladb izdanih na prvencu
DOLGA POTA.

Tilen Stepišnik: skladatelj, pedagog, multiinstrumentalist, kitarist
Miha Erič: skladatelj, lap steel kitarist, mojster ustne harmonike, saksofonist, pedagog

Zasedba: Same Babe

Skupina je nastala spomladi 2003, da bi sodelovala na svojevrstni literarni zabavi, posvečeni pesniku Janezu Menartu. Od takrat dalje bend redno koncertira in to na zelo različnih prizoriščih – vse od Gallusove dvorana Cankarjevega doma pa do intimnih (študentskih) klubov; nastopili so že na vseh pomembnejših šansonjerskih, etno in sorodnih festivalih v Sloveniji in izdali tri albume: zgoščenko uglasbene poezije Janeza Menarta Za ljubi kruhek in njene črne črne lase (Sanje, 2007), Terezijanske (ZKP RTV Slovenija / Sanje, 2011), na kateri je predstavila avtorske pesmi, svoje videnje ljudskih pesmi in uglasbitev priznanih slovenskih pesnikov (Kajetan Kovič, Frane Milčinski – Ježek) ter po zmagovalni pesmi festivala slovenskega šansona poimenovan konceptualni in v celoti avtorski album Dobri možje (Pivec, 2014), ki je predstavil skupino v še bolj drzni luči kot že sicer.

Člani zasedbe:
– Miha Nemanič: vokal, orglice, tamburin, šejker;
– Marko Voljč: vokal, trobenta, tamburin, šejker;
– Marko Jelovšek: vokal, kontrabas, kitara;
– Uroš Buh: vokal, bongosi, bobni;
– Matjaž Ugovšek – Ugo: vokal, kitare;
– Viki Baba: vokal, kitara, tekstopisec.