Pred izzidom albuma Metalsteel predstavljajo nov video

Pred izzidom albuma Metalsteel predstavljajo nov video
Metalsteel (Foto Max Visuals)

Metalsteel predstavljajo nov videospot za skladbo Becoming Human iz novega, sedmega studijskega albuma Forsaken By The Gods, ki bo izšel 15. 9. 2021.

Videospot je bil posnet na letošnjem festivalu Metaldays v Tolminu. Za kamero je tudi tokrat poprijel dolgoletni sodelavec benda Max Petač (Max Visuals), video pa je montiral basist Matej Sušnik.

Pod avtorje skladbe so podpisani vsi člani skupine, besedilo je prispeval kitarist Rok Tomšič. Skladba govori o občutkih in trpljenju eteričnega bitja, ki se iz vesolja manifestira v človeško bitje. Več o samem albumu si lahko preberete v našem intervjuju z Rokom Tomšičem iz skupine Metalsteel.

Med drugim je Rok o novem albumu dejal: “Osnovno idejo sem sestavil že pred leti in je samo čakala na pravi čas in album. Glasbo in tekst sem napisal jaz, moram pa poudariti, da je nov album v celoti timsko delo vseh štirih članov. Preizkusili smo veliko idej in poiskali najboljše variante. Celoten album je bil posnet poleti 2020, snemali smo hkrati, vokali in solaže so se snemali naknadno. Na novem albumu se je basist Matej lotil po dolgem času avtorske skladbe, bobnarka Daša pa je napisala dva res dobra teksta, česar sem še posebno vesel, saj sem dolgo časa besedila, mislim da zadnjih 15 let, pisal samo jaz.”

Metalsteel - Forsaken By The Gods
Naslovnica novega albuma Forsaken By The Gods

O naslovu albuma Rok še doda: “Naslov albuma se veže na skladbo, ki na albumu še posebej izstopa zaradi orientalskih vložkov in instrumentov, ki smo jih prvič uporabili. Nanaša se na iztrebljanje avtohtonih plemen, ki v manjšinah še vedno prebivajo v pragozdovih. Žal se vse pogosteje soočajo s krčenjem gozdov in požari, ki jih pogosto podtikajo korporacije in multinacionalke , ki jim gre le za dobiček. Na našem planetu bi lahko živeli kot v raju, žal raje ustvarjamo pekel in za seboj puščamo uničenje.”

Metalsteel – Forsaken By The Gods seznam skladb:

  1. Forsaken By The Gods
  2. Dying Out
  3. For The Future
  4. Drop By Drop
  5. Death = Life
  6. Becoming Human
  7. Fallen Brother
  8. Into The Rivers Divine
  9. The Passage Of Time
  10. Farewell