Post punkerji Bernays Propaganda z novim EP-jem

Skupina Bernays Propaganda
Skupina Bernays Propaganda

Makedonski post punk diy prvoborci Bernays Propaganda se vračajo z novim EP-jem ‘Ništo nema da ne razdeli’, ki izide pri založbah Moolee RecordsGeenge RecordsPop Depresija in Balkan Veliki včeraj, 12. decembra 2018, izključno v digitalnem formatu.

O novem EP-ju

V novi EP, ki je bil posnet v njihovem Studiu 1060 v Skopju, nas uvede »Mojata Marija«, počasi kotaleči se disko punk biser. Naslednji komad ‘Kerka na gladot’ v ospredje postavi zasedbino minimalistično post punk pesmopisje in blagozvočno popovsko vokalno interpretacijo, ustvarjajoč s soncem obsijan štikel za zgodnje jutranje ure. Epilog »Ništo nema da ne razdeli« se odvije v bolj resnobnem tonu in poslušalca prepusti želji po še.

Bernays Propaganda z novimi komadi predstavlja tudi novo postavo zasedbe: Kristina GorovskaVasko AtanasoskiDeni KrstevRade Jordanovski in Kristijan Lafazanovski. Na naslovnem komadu EP-ja pa gostujeta priznani makedonski jazz kitarist Toni Kitanovski in legendarni ameriški post punk basist Mike Watt (Minutemen, The Stooges, Dos, Banyan…).

‘Ništo nema da ne razdeli’ EP predstavlja aperitiv za prihajajoči dolgometražni album ‘Druga mladost, treči svetski rat’, ki izide septembra 2019.