Jim Morrison vstal od mrtvih in vkorakal v Cvetličarno

Foto: Aleš Žnidaršič

Za 50. obletnico evropske turneje legendarnih The Doors (1968) so se 6. decembra v Cvetličarno vrnili njihovi imitatorji The Doors Alive. 

The Doors Alive ustvarjajo zvok, izgled, prisotnost in realistični občutek 60. let prejšnjega stoletja, ki občinstvo popelje nazaj v čas uspešnic legendarnih kalifornijskih rock gurujev The Doors. Na koncertu ni manjkalo največjih uspešnic, kot so »Light My Fire«, »When The Music’s Over«, »Riders On The Storm«, »The End« in mnogih drugih The Doors ‘zimzelenčkov’.

Foto: Aleš Žnidaršič

Skupina, ki je konstantno na turneji, je prišla v Ljubljano naravnost iz Anglije! Tako smo lahko podoživeli v živo to, kar lahko danes poslušate samo še na nosilcih zvoka! Igrajo ritmično nalezljive melodije s hipnotičnim zvokom orgel, grobo blues kitaro, rednimi, poenostavljenimi ritmičnimi vzorci in z bariton glasom recitirajo poezijo Jima Morrisona. Pevec Mike obvladuje glas in videz izjemnega Jima Morrisona v kasnejšem obdobju delovanja skupine. Člani skupine The Doors Alive za to, da bi dosegli karseda originalen in verodostojen zvok šestdesetih let, uporabljajo enake inštrumente, kot so jih pravi The Doors nekoč. Vključno s starimi Fender Rhodes Bass in Vox Continental klaviaturami ter Gibson SG kitaro.

 Foto: Aleš Žnidaršič

The Doors Alive so igrali in napolnili nekaj najprestižnejših prizorišč in klubov po vsej Evropi in Veliki Britaniji ter navdušili občinstvo od Orkneya do Berlina in nazaj. Kot glavni nastopajoči so navdušili poslušalce največjega festivala posvečenega skupini The Doors – The Feast Of Friends, razprodali so liverpoolski Cavern Club in manchesterski Academy 3. Konstantno igrajo na open-air festivalih v Angliji, na Škotskem in Nemčiji. Redko razočarajo in tudi tokrat so opravili svoje delo z odliko. 

Organizacija in besedilo: MH Concerts.