Posneli bodo film o Scottu Weilandu (Stone Temple Pilots)

Scott Weiland (Foto SCOTT DUDELSON/GETTY IMAGES)

Dark Pictures in Orian Williams bodo na filmskem platnu predstavili zgodbo rock zvezdnika, ki je umrl leta 2015. Bil je član dveh svetovno poznanih skupin Stone Temple Pilots in Velvet Revolver.

Pri produkcijski hiši razvijajo film ‘Paper Heart‘, ki bo temeljil na pevcu skupin Stone Temple Pilots in Velvet Revolver, Scottu Weilandu, ki je umrl 2015 pri 48 letih starosti. Odkupili so pravice do knjige ‘Not Dead & Not for Sale’, ki jo je napisal David Ritz, govori pa življenjsko zgodbo Weilanda. Film bo prikazal njegov spust v odvisnost in mnoge povratke nazaj na vrh glasbenega sveta. “V čast nam je, da bomo lahko predstavili manj znane dele njegove zgodbe. Bil je zelo nežen in čuteč moški, atlet v srednji šoli, melanolična duša in legendarni frontman.”

V Kaliforniji stanujoči Weiland je skupino Stone Temple Pilots ustanovil v 90. letih skupaj s svojima bratoma Robertom in Deanom DeLeom. Band je bil izredno uspešen, in to že s prvim albumom ‘Core’, ki se je zavihtel na 3. mesto Billboard TOP 200. Še večji uspeh pa je imel album ‘Purple’. Ta je vseboval uspešnice ‘Big Empty’, ‘Vasoline’ in ‘Intertate Love Song’.

Leta 2002 se je pridružil skupini Velvet Revolver, ki so jo ustanovili Slash, Duff McKagan in Matt Sorum. Do takrat je že zaplaval v morje droge. Producent Orian Williams je dodal: “Film bo čim bolj avtentičen. Povezali smo se z njegovimi bližnjimi, želimo si predstaviti pomembne podrobnosti in to na pravi način. Dobili smo dostop do glasbe, ki še ni bila izdana in jo bomo uporabili v filmu.”