Posebni Gostje izdali videospot za ‘Vlak’

Posebni Gostje (Foto: Mark Breznik)

Posebni Gostje, posebna glasbena zasedba z Gorenjske, je včeraj s premiero na Valu 202 na radijske valove poslala singel ‘Vlak’. Zdaj pa predstavljajo videospot, ki ga je režiral Mark Breznik.

Ena tistih zasedb, katerih glasba venomer pričara nasmeh na obraz. Kjerkoli igrajo, je v zraku ljubezen,  njihove skladbe pa bazirajo na srčnih melodijah in spevnih refrenih. Za njimi je kar nekaj omembe vrednih nastopov, vključno s festivaloma Castle in Lent. Zdaj pa predstavljajo nov videospot za ‘Vlak’.

Povabili smo jih tudi na INTERVJU. Za njihove glasbene predloge kliknite TUKAJ.

Pevec Benjamin Burgar je o skladbi, pod katero se je kot producent ponovno podpisal Robert Oven, povedal: “Ko si mlad in neumen, imaš veliko željo po raziskovanju ali pa imaš vsega polno glave in bi za kratek čas pobegnil nekam drugam v tuji kraj, bi najraje sedel in spoznal. Ni važno, kam in kako daleč, važno je raziskovati in iskati meje svojega srca. Ta pesem je kot skriti kotički neodkritega in odprava v novi svet pozabljat zgodbe in odkrivat nove.”

“Pri vsaki skladbi dodamo nekaj novega. Tokrat je to videospot boljše kvalitete in bolj profesionalen pristop,” še dodaja Burgar, ki pravi, da bi singel izdali že prej, a se je vse skupaj zavleklo zaradi situacije s COVID-19. Videospot so snemali na Gorenjskem, od koder prihajajo. “Naša okolica nudi toliko lepih krajev, da nismo dolgo iskali lokacije. Le snemanje na železniški postaji je bilo bolj zahtevno, tako da je vlak prisoten le na začetku videospota. Imamo pa kombi!,” dodaja avtor glasbe in besedila.

Čeprav se sami redko vozijo v vlakom, se nostalgično spominjajo časov, ko so sedli na vlak in razmišljali o življenju. Takrat je nastalo največ idej za dobra besedila. Srčno si želijo, da bi ob vožji po domačih železnicah njihovo skladbo ‘Vlak’ poslušalo čim več popotnikov. “Misel, da bi v prihodnosti nekdo sedel na vlak, si nadel slušalke in poslušal skladbo ‘Vlak’, nam je zelo pri srcu.” 

Kaj pa pravijo o novem sodelovanju z režiserjem Markom Breznikom? “V veliko veselje nam je bilo delati z njim! Mark je profesionalec z vizijo, ki ima malce bolj umetniški pristop, kot smo vajeni, tako da bomo nedvomno še sodelovali. Snemanje je bilo res zabavno. Začeli smo z zamudo, a se je vse srečno končalo. Nismo imeli večjih zapletov, predvsem po zaslugi našega režiserja.”

Skladbo bodo predstavili na prav posebnem koncertu, 29. oktobra v Prulčku

Na odru se jim bo pridružil Blaž Učakar iz zasedbe Čedahuči. Posebni Gostje so Benjamin Burgar (akustična kitara, vokal), Aleš Gerkman (bas), Tilen Stenovec (električna kitara), Matej Naglič (električna kitara) in Klemen Jelenc (bobni, tolkala).

Facebook dogodek


Več o zasedbi:

»Posebni gostje« – kadar vidimo ta napis, gre običajno za težko pričakovan dogodek, na katerem se znani glasbeniki predstavijo z različnimi gosti, s katerimi sodelujejo. Po navadi so le češnja na vrhu smetane, mi pa imamo rajši smetano na vrhu češenj. Zato smo se Posebni Gostje odločili da, za razliko od običajnega nastopanja in rivalstva z drugimi, mi uzremo malce drugačno pot. Na tej poti si prizadevamo spodbujati in pomagati drugim ustvarjalcem, ne le sebi. Sprašujemo se: »Zakaj bi gostje vedno bili le gostje?« No, če pa že so, naj bodo vsaj posebni. Posebnost po navadi razumemo, kot nekaj izstopajočega, zato si ne drznemo biti posebni. Svoje posebnosti, ki jo ima vsakdo izmed nas, si pogosto ne upamo pokazati. Posebni Gostje smo stopili en korak v drugo smer. Svoje posebnosti ne skrivamo, pač pa jo kažemo skupaj, preko glasbe. Zato te vabimo, da se nam pridružiš … in začutiš to posebnost. Mogoče boš tudi ti prepoznal svojo posebnost in jo delil z nami.