Poletne vibracije z Lennyem Kravitzom

Lenny Kravitz z Raise Vibrations. Foto: wegow.com

Šarmantnež, ki je v svoj glasbeni stil združil starodobni rokenrol, glam, soul in ščepec psihadelike.

Lenny Kravitz, ki je leta 1989 preplavil s svojim prvencem ‘Let Love Rule’, je danes že star znanec tako odrov, kot filmskih platen. Iz začetnih flower power nagnjenj se je počasi razvijal proti težjemu, heavy soundu, s katerim je dosegel največje uspehe – ‘Are You Gonna Go My Way’, ali pa cover ‘American Woman’ sta samo dva njegova super hita.

S svojo glasbo, vročim stasom in glasom, ter pogostim pojavljanjem v igralskih vlogah, Lenny Kravitz počasi postaja sodobna pop ikona.

Njegov zadnji, deseti studijski album Strut ki datira v leto 2014, se je uvrstil na seznam Rolling Stone’s 50 Best Albums of 2014. Od takrat pa še vedno pričakujemo naslednji album, katerega izid je napovedan za leto 2018. Nosil naj bi naslov Raise Vibration, enako ime pa nosi tudi turneja, napovedana za prihodnje leto. Če bo vse prav, bomo na pomlad oznanjenemu albumu že lahko prisluhnili 9. junija 2018 v dunajski Stadthalle.

barracudamusic.at

KDO: Lenny Kravitz
KJE: Stadthalle, Dunaj, Avstrija
KDAJ: 9. junij 2018

Pod organizacijo se zopet podpisujejo Barracuda Music, ki nam za prihodnje leto pripravljajo kar veliko število rokerskih poslastic.

Vstopnice so zaenkrat na voljo na www.musicticket.at ter www.oeticket.com.