Metallica – WorldWired Europe 2018

Največji heavy metal na svetu, Metallica, so novembra 2016 izdali svoj deseti studijski album. To je bil prvi album po najdaljši studijski pavzi skupine, ki je trajala vse od Death Magnetic v 2008. Prav tako je to tudi prvi album, na katerem ni nobene avtorske stvaritve kitarista Kirka Hammetta, vse od leta 1983 ko se je skupini pridružil. Dobrodošli v Hardwired… to Self-Destruct.

Album se je v prvem tednu od izdaje zavihtel na sam vrh US Billboard 200 ter bil prodan v nakladi 291,000 albumu ekvivalentnih enot. Od takrat je bilo prodanih še več kot štiri milijone kopij po vsem svetu.

Metallica je v podporo albumu jeseni 2016 pričela s turnejo Worldwired Tour, ki je obsegala datume v celotnem 2017 in se bo raztegnila tudi v dvoransko turnejo 2018. Od septembra 2017 se James Hetfield, Lars Ulrich, Kirk Hammett in Robert Trujillo ponovno mudijo v Evropi, tako pa bo ostalo vse do zaključka maja 2018 v Skandinaviji.

V naši bližini bo poskrbljeno za kar nekaj koncertov – v Bologni, na Dunaju, v Pragi, Münchnu ter Budimpešti. Večina Slovencev se bo verjetno odpravila na Dunaj, kar veliko pa tudi v madžarsko Budimpešto – predvsem po zaslugi organiziranega obiska s Koncerti.net.

Metallica bo pred budimpeško Sportareno nastopila 5. aprila 2018. Po trenutnih podatkih jim bodo support na celotni evropski veji turneje zagotavljali norveški težkokategorniki Kvelertak. Sicer smo pa Metallico v Budimpešti lahko slišali že kar nekajkrat – tokrat jo bomo v organizaciji Europe Top Events – in zagotovo tudi ne zadnjič.

Posebna poslastica bo tudi nastop na 360 stopinjskem odru – vsekakor dobra novica za vse, ki se bomo zagnali v prve vrste!

Spet prihaja Metallica. Foto: billboard.com

KDO: Metallica, support Kvelertak
KJE: Sportarena, Budimpešta, Madžarska
KDAJ: 5. april 2018

Hitro usihajoče vstopnice si lahko zagotovite na Viagogo, poskusite pa lahko tudi pri Koncerti.net.
Brez panike, nekaj časa še imamo.
Yeah, yeah, yeah!