Poleti se bomo lahko zibali v ritmu skupine Arcade Fire

Skupina Arcade Fire

Skupina, pri kateri nikoli ne vemo, kaj je res in kaj ne. Arcade Fire prihaja 18. junija na Dunaj, kjer jih bomo lahko slišali prvič po lanskoletnem nastopu na festivalu InMusic v Zagrebu. Kanadska zasedba še vedno promovira album ‘Everything Now’ in so trenutno ena najbolj vročih skupin na svetu, njihovi koncerti pa so pravo doživetje. Velikanska zasedba da vedno vse od sebe.

V neposredno bližino prihaja skupina, ki je še vedno ena najbolj provokativnih, inovativnih in kvalitetnih v svetu indie rock glasbe. Prav tako zelo radi zavajajo svoje oboževalce. Njihova poglavitna naloga je, da nas obmetavajo z neresnicami. Ob ustvarjanju se vsekakor zabavajo, a kvaliteta je vedno na prvem mestu. To so vnovič dokazali z izjemnim albumom ‘Everything Now’. Če bi odšeli vse njihove prejšnje hite, bi bržkone še vedno lahko sestavili skupaj povsem soliden koncert. Vse iz najnovejše plate. Album ‘Everything Now’ nadaljuje skladateljsko, produkcijsko in aranžersko refleksijo. Arcade Fire pa bolje kot kadarkoli prej uglasbijo družbene kritičnost in satiro. Kot da bi se že s samo naracijo skladb posmehovali zaslepljenosti človeške narave, ki je pod umetnim soncem vse, le naravna ne.

Skupina, ki je indie rock mešanico zasnovala na folk glasbi, novem valu, pa tudi francoskem šansonu, je znala že od samega začetka dobro krmariti med različnimi glasbenimi žanri. Vrhunec je dosegla s ploščo ‘Suburbs’, a njihova baza oboževalcev je tako močna, da bo koncert na Dunaju bržkone hitro razprodan.

Kdaj? 18. junija

Kje? Wiener Stadthalle, Dunaj

Vstopnice? www.oeticket.com