THE CANYON OBSERVER: ‘NØLL’ (2018)

Naslovnica albuma ‘NØLL’.
Naslovnica albuma ‘NØLL’.

‘NØLL’ je druga studijska plošča domačih ekstremnežev The Canyon Observer, ki strašijo po sceni že od leta 2011, njihovo poslanstvo pa je zvočno zajemanje vsega, kar diši po najhujših nočnih morah in uničenju.

 

O albumu ‘NØLL’

Z unikatnim in brezkompromisnim prepletanjem elementov sludga, noise rocka, black in doom metala predstavljajo sapo svežega vetra na slovenskih odrih, ki so se že bolj ali manj prilagodili ušesom prijazni godbi in tako ne puščajo veliko prostora za eksperimentiranje. Plošček ‘NØLL’ že v uvodnem komadu ‘Mirrors’ postreže s neusmiljenim spopadom hrupa in brutalnosti, ki odpirata vrata v svet teme, nasilja in pogube.

The Canyon Observer pri tem niso (preveč) zamorjeni ali ujeti v krog samo pomilovanja in poetične melanholije, ampak prisegajo na visoke udarce ter necenzurirano surovost, ki izvrstno zajameta občutke brezizhodnosti in jeze. Strupene kitare, kričeči vokali ter nekonvencionalne strukture pesmi naredijo iz pričujočega albuma prav posebno avdio izkušnjo, katere smo na domačih tleh še kako potrebni.

V času, ko se vse več glasbenih izvajalce beli glavo s tem, kako z najmanjšo linijo odpora prodreš do čim širšega kroga poslušalcev, je prav osvežujoče slišati ploščo, ki se požvižga na trende in ‘fura’ svojo zgodbo. Slika, ki vam jo The Canyon Observer ponujajo, resda ni prijetna in poslušalcu nakloni bistveno več klofut kot božanja, vendar pa je skupina pri svoji viziji izredno prepričljiva ter nepredvidljiva. Na še več takšnih izdelkov!