Philip Sayce prihaja na Cittanova Blues 2023 festival

Cittanova Blues Festival 2023 - Philip Sayce
Cittanova Blues Festival 2023 - Philip Sayce

Drugi festival Cittanova Blues bo potekal od 26. junija do 1. julija 2023 v Novigradu na Hrvaškem. Vstop je prost.

Festival postaja vse večji

Po nepozabnem prvem festivalu Cittanova Blues 2022, ki je Novigrad postavil na svetovni zemljevid blues festivalov, letos prihaja še večji in daljši blues spektakel. Konec junija se bo slikovito istrsko mestece Novigrad spremenilo v mesto bluesa. Na festivalu, ki prinaša tudi bogat spremljevalni program, bodo nastopili vrhunski glasbeniki bluesa iz Kanade/ZDA, Velike Britanije, Malija, Severne Makedonije in Hrvaške.

Glavna zvezda drugega festivala Cittanova Blues 2023 je Philip Sayce, trenutno eden najboljših električnih kitaristov na svetu. Izjemno nadarjeni kitarist in pevec z osupljivim blues/rock slogom bo na festivalu nastopil 30. junija v okviru evropske turneje, na kateri bo predstavil svoj aktualni album ‘Spirit Rising‘.

Poleg večernih koncertov na glavnem odru na mestnem trgu bodo koncerti potekali tudi čez dan po vsem mestu. Uživali boste lahko v jutranji kavi z Blues Morning Coffee in zgodnjem večernem aperitivu s Sunset Blues. Vsak večer bo po končanem programu na glavnem odru sledil jam session v 9 Pub-Devetka.

Letos bo prvič organizirani t.i. blues challenge za skupine in izvajalce na začetku kariere, projekcije dokumentarnih filmov o bluesu, predstavitve glasbil, delavnice, prodajna razstava omejenih ročno izdelanih glasbenih pripomočkov obrtnikov ter tako imenovani Blues Train, ki vas bo popeljal po lokalnih vinotekah.

‘Sanje o festivalu bluesa v domačem Novigradu smo začeli uresničevati lani, izjemno pozitivni vtisi občinstva pa so nam dali dodatno spodbudo, da letos pripravimo še večji in daljši festival! Zelo smo ponosni, da kot headliner prihaja fenomenalni kitarist in pevec Philip Sayce, v prihodnjih tednih pa bomo objavili celoten line-up z več zvenečimi imeni,’ pravita organizatorja festivala Denis Makin in Vladimir Brajan.