Pevec skupine Ratt bo izdal samostojni album

Stephen Pearcy (FOTO: YouTube)
Stephen Pearcy (FOTO: YouTube)

Pevec ameriške heavy metal zasedbe Ratt Stephen Pearcy bo izdal samostojni album ‘View To A Thrill‘. To bo že njegov peti samostojni plošček, izšel pa bo pod okriljem glasbene založbe Frontiers Music Srl. Za produkcijo pa je k sodelovanju povabil Matta Thornea.

 

O prihajajočem albumu

Glede pisanja skladb za nov studijski album je Stephen Pearcy za Music Existence dejal: ‘Glasba skupine Ratt ima lastno entiteto in je žival, hkrati pa ima tudi lastne sheme. S svojim solo zadevam pa skušam narediti vse, kar imam rad – akustična skladba, zelo dobra heavy skladba – grem na kraje in govorim, o čemerkoli želim. Je moja svoboda govora. To mi je všeč in vedno pišem, kaj pa naj bi drugega počel, saj veš? Samo skušam dati ven in narediti vse dobro! Ne zanima me, ali se bo prodalo milijon ali pa nič albumov, to je samo, kar rad počnem. Narediš najboljše, kar znaš.’

Kaj pa se dogaja z zasedbo Ratt? Marca sta Stephen Pearcy in basist Juan Croucier odpustila kitarista Warrena DeMartinija, a razloga nista navedla. Zapisala sta le, da so odprta številna resna vprašanja med tremi člani.

Ratt so lani v postavi DeMartini, Pearcy in Croucier odigrali številne koncerte, a očitno je kasneje med fanti prišlo do spora. Hkrati pa je skupina bila sodno bitko z nekdanjem bobnarjem Bobbyjem Blotzerjem zaradi avtorski pravic o imenu skupine Ratt.