PETER MLAKAR: ‘Peter Paradox’ (2019)

Peter Mlakar (FOTO: Igor Andjelić, oblikovanje Ervin Markošek)
Peter Mlakar (FOTO: Igor Andjelić, oblikovanje Ervin Markošek)

Slovenski filozof, pesnik, performer in pisatelj Peter Mlakar, ki je leta 1994 s 300 000 Verschiedene Krawalle (divizija Laibach Kunst) izdal ploščo Peter ‒ Paracelsus, ki je odprla vrata v nov žanr, imenovan satanic techno, je letos v svet poslal nov album. Svojo drugo studijsko ploščo (soavtor plošče je Iztok Turk), imenovano Peter paradox, ki je izšla pod okriljem Dallas Records.

Kar se tiče plošče same, slednja vsebuje devet skladb, ki po večini temeljijo na Mlakarjevih dosedanjih konceptih, s poudarkom na nedavnem delu Nad. Na delu, posvečenem ontologiji, kjer je avtor bralcem predstavil svoje poglede na nadaljnji potek discipline. In seveda, spet je obral svoj pristop. Kakšen? Preverite sami.

Morda še zanimivost, uporabljene skladbe so bile izvedene v italijanskem, slovenskem, angleškem in nemškem jeziku.

Novi album Petra Mlakarja predstavlja prijetno popestritev letošnjega leta, saj gre za izdelek oziroma za projekt, ki ne izide vsako leto. V našem primeru, niti desetletje.

Album, ki si zasluži vašo pozornost, če tudi ne poznate izvajalca. Nenazadnje, kdaj ste nazadnje kakšno stvar naredili prvič?

OCENA: 4,0/5,0

Album lahko naročite TUKAJ.