Pero Lovšin in Španski borci konec decembra v Škofji Loki!

Pero Lovšin (FOTO: Špela Macuh)
Pero Lovšin (FOTO: Špela Macuh)

V nedeljo, 29. decembra v Škofjo Loko prihaja Pero Lovšin, ki nas bo s Španskimi borci popeljal skozi njegov repertoar skladb in marsikomu prebudil lepe spomine na mladost.

Zaradi »njegovih« Pankrtov, Sokolov ter samostojne poti, so bile spraskane marsikatere plošče, raztegnjeni trakovi na mnogih kasetah ter še več obrabljenih CD plošč.

Lokacija: ogrevan šotor nasproti glavne avtobusne postaje v Škofji Loki 

Ob, 20.00 začnejo domačini Teško vama s nama, ki bodo z jugo-rock hiti ogreli prizorišče, nadaljevanje s koncertom Pera Lovšina ter za konec še skupina Eye In The Sky, ki bodo zaključili v divjih ritmih in zažurali dolgo v noč.

Predstavil bo tudi skladbo ‘Taka taka’

‘Taka taka’ je četrti singel Petra Lovšina z albuma ‘Območje medveda’, ki ga tudi tokrat spremlja primeren videospot. Gre namreč za tipično pesem plesnega karibskega ritma, ki slavi predvsem pozitivno razmišljanje … Video si lahko ogledate TUKAJ.

O skladbi ‘Taka taka’

‘U dones si drugačna
taka si mi všeč
ko veš da se ti lohk
čist vse posreč
U taka taka
taka si mi všeč’ – Pero Lovšin

Pero je sam napisal glasbo in besedilo, v studiu pa so se mu pridružili sami vrhunski glasbeniki, praktično slovenska ‘super grupa’: Jani Hace (Siddharta) na basu, Bojan Krhlanko (Laibach) na bobnih, kitare je odigral Matej Mršnik, klaviature Denis Horvat (Hamo & Tribute to Love), za pihalno sekcijo pa so poskrbeli Super Action Heroes.

Videospot sta kot svojevrsten dodatek uspešnega sodelovanja pri filmu Ti lahko posnela zakonca Peter in Darja Lovšin kar sama. In sicer v glavnem na daljnem vzhodu v nedrjih velikanske turistične križarke. Spot je nastal v sodelovanju s TV Slovenija, za montažo pa je poskrbel mojster Zlatjan Čučkov.

Fotografija osebe Barman.si.