PAVLOV: ‘Odboj je glede na čas nastanka pravzaprav naša najstarejša pesem’

Pavlov (Foto: Management skupine)

Domači indie rock/post-punk revival band Pavlov (intervju najdete TUKAJ) je leta 2020 navdušil s skladbo ‘Stolpi’, ki jo spremlja tudi promocijski video, ampak to je bil šele začetek. Čeprav o njih ni veliko znanega, si pridno in hitro nabirajo poslušalce, z vsakim naslednjim singlom pa imajo na svoji strani tudi vse več glasbenih uredništev. O novi skladbi smo jim zastavili nekaj vprašanj.

Band sestavljajo Marcel Kralj (vokal, kitara), Miha Medvešek (bas) in Domen Malis (bobni). In včeraj so izdali njihov peti singel z naslovom ‘Odboj’, pod katero se je kot producent podpisal Matej Pečaver (tako kot smo do zdaj pri zasedbi Pavlov že navajeni). Še brez koncerta pred poslušalci hitijo proti dolgometražni plošči (pet skladb še čaka na uradno izdajo), ki pa bo glede na slišano naravnost izjemna.

Več o skladbi

O skladbi so zapisali: “Komad govori o lovljenju svetlobe. Zase ali za druge, soljudi. Ali kako se jim že reče? Morda primerno za ta čas, morda ne. Nam se zdi, da ja. Zato ga delimo tukaj z vami. Prvič.”

Pavlov – ‘Odboj’ (Foto Youtube)

ROCKER.SI: Kdaj je nastajala skladba? Je to starejša melodija, ki ste se jo odločili posneti na novo, ali gre za čisto svež projekt?

PAVLOV: Odboj je glede na čas nastanka pravzaprav naša najstarejša pesem. Melodijo in okvirno zvočno podobo smo definirali že kar nekaj let nazaj, kar nam je predstavljalo osnovo in usmeritev za nadaljnje delo. Pesem se je takrat imenovala ‘Svetloba’, posneli pa smo jo v studiu Penrose Recording, tekom snemanja drugega seta skladb.

ROCKER.SI: Zvočno res malenkost odstopa od prejšnjih singlov. Ponovno je z vami Matej Pečaver. Kaj ponudi kot producent, da mu vedno znova zaupate in nadaljujete delo z njim?

PAVLOV: Mateju zaradi njegovega visokega tehničnega znanja zaupamo in mu bomo tudi v prihodnje pri snemanju naslednjih pesmi. Ustreza nam, da lahko z njegovo pomočjo pesmi dodelamo tudi na tehnični in produkcijski ravni ter da končni izdelek zveni, kot smo si zamislili tekom ustvarjanja. Poleg tega se nam zdi, da smo si karakterno precej kompatibilni, kar med procesom dela zagotovo ne škodi.

ROCKER.SI: To je vaš peti singel, dovolj za EP. Razmišljate o naslednjem koraku, torej dolgometražni plošči? Ali morda ne vidite potrebe po tem?

PAVLOV: Res je. Kot smo omenili že v intervjuju, je naš cilj že od samega začetka izdaja dolgometražnega albuma, ki smo jo sicer planirali v začetku tega leta. Žal so nam razmere v državi nekoliko prekrižale načrte, saj se je proces ustvarjanja na vajah in v studiu skoraj povsem ustavil. Vseeno nam je uspelo pripraviti še zadnje pesmi, ki jih boste skupaj z ostalimi lahko slišali na našem prvencu. Srčno upamo, da se v najkrajšem možnem času vrnemo v studio.

ROCKER.SI: Zna se zgoditi, da boste album posneli, preden boste lahko imeli prvi koncert. Kdo vse vas je sploh že slišal igrati v živo, spustite koga na vaje?

PAVLOV: Pravega live koncerta v tej zasedbi še nismo imeli. Pred epidemijo smo želeli začeti s pripravami na koncerte, nato pa se je zdela najbolj logična poteza, da se usmerimo v dokončanje albuma, za kar nam ni žal. Čas za koncerte bo očitno še prišel, zagotovo pa si bomo tudi za priprave na live izvedbo vzeli čas in nastop poskušali čim bolj dodelati v vseh pogledih. Načrt je, da se bomo na to osredotočili po izdaji albuma. Vaj trenutno nimamo, res pa je da so bile vedno bolj zaprtega tipa in da svojega dela nismo delili ravno z vsakim.