Aljoša Kunilo z novo skladbo ‘Angel ‘mal še zmečkan’

Aljoša Kunilo (FOTO: promo)
Aljoša Kunilo (FOTO: promo)

Aljoša Kunilo že nekaj let sodeluje s skupino Leteči potepuhi, ki so se vtisnili v našo podzavest s skladbo ‘Bicikl‘, ki je izšla davnega leta 1995 in postala že ponarodela.

Na kratko o skladbi ‘Angel ‘mal še zmečkan’

Aljoša je nedavno tudi nastopil v oddaji nacionalne televizije v Petek zvečer, kjer je dokazal, da ima pravo energijo, suverenost in odločnost za nadaljevanje zgodbe Letečih potepuhov. Le malokdo ve, da Aljoša ustvarja tudi svojo glasbo, pred leti je napisal skladbo ‘Angel ‘mal še zmečkan‘.

Videospot za pripadajoči singel kantavtorju iz Pivke pomeni zelo veliko, saj ga je posnel sin Matic Kunilo: ‘Moj prvi samostojni samostojni song se imenuje ‘Angel (‘mal še zmečkan)’. Zgodba sega sicer malo dlje in bi morala že zdavnaj ugledati luč sveta, ampak je bilo lansko leto najhujše leto za oba, mene in sina. V popolni samostojni režiji, scenariju in kameri je moj sin Matic Kunilo posnel in zmontiral video za skladbo, verjetno tudi njegov zadnji. Ponosen sem nanj in rad bi, da ga čim več ljudi vidi.’

Avtor besedila je Aljoša Kunilo, Boris Žele se mu je pridružil pri pisanju glasbe. Skladba je v celoti posneta v studiu P.L.C. v Goriških brdih s producentom Matejem Srebrničem. V letošnjem letu pa je Peter Ošlaj poskrbel za Remaster.
Aljoša je bil sicer več let pevec v rhythm & blues zasedbi Stendbaj, ‘sprva smo nastali za zabavo in druženje, je bil pa to to tudi dober fitnes in švic.’ Posneli so nekaj singlov, med njimi navijaški singel ‘Košarka‘, ki je nastal v čast slovenski košarkarski reprezentanci pred evropskim prvenstvom v Istanbulu.