Pankrti bodo igrali na strehi muzeja v Zagrebu!

Pankrti (FOTO: Aleš Žnidaršič)
Pankrti (FOTO: Aleš Žnidaršič)

Če razmišljate o poletnem obisku Zagreba in bi obenem radi doživeli tudi koncertno dogajanje bo 20. junij pravi datum za vas.

 

Pankrti so ena najboljših jugoslovanskih rock skupin

Pankrti bodo namreč nastopili na festivalu Lijeto u MSU, ki predstavlja najpomembnejše glasbene izvajalce v regiji (letos nastopajo še Darko Rundek, Pavel, D. Avdić…).

Zagreb je bil poleg Ljubljane prva prestolnica, ki so jo Pankrti okužili in začeli širiti punk in Novi val. S tem mestom imajo poseben odnos in tako so tukaj večkrat nastopili, na strehi Muzeja moderne umetnosti nazadnje pred 5 leti.

PRIJAVITE SE NA DOGODEK IN VSE BOSTE IZVEDELI PRVI!

Pankrti bodo nastopili v svoji originalni zasedbi, ki je nastopila tudi na prvem poslovilnem koncertu leta 1987 v Hali Tivoli in nato še leta 2017 v razprodanih Stožicah ter prav tako razprodani Hali Tivoli lansko leto, ko so praznovali 45 let delovanja.

Vse skupaj se je nadaljevalo s ‘Turnejo pomirjenja‘ po mestih bivše Jugoslavije, ki jo je spremljala izdaja plošče ‘Pankrti-Live in Zagreb 1985‘, posneta na kultnem koncertu v dvorani Moša Pijade. Ob tej turneji so hrvaški glasbeni novinarji ugotavljali, da ne gre le za prvoborce punka, temveč tudi za eno najboljših jugoslovanskih rock skupin.

Vabljeni torej v Muzej moderne umetnosti v Zagrebu, ki je že sam po sebi izredno zanimiva institucija, ki vam bo poleg koncertnega užitka ponudila tudi kulturno doživetje.