No Force Can z novim videom ‘Velikan’

No Force Can (FOTO: Brane Lobnik)
No Force Can (FOTO: Brane Lobnik)

Mariborska ekipa No Force Can v svojem avtorskem izrazu združuje alternativni, indie in punk rock. Rezultat njihovega ustvarjalnega raziskovanja in radovednosti, pomešan z glasbenimi žanri, ki so jim najbližje, so skladbe, v katerih združujejo spevne melodije z nevsakdanjimi ritmi in preobrati.

 

Kdo je ‘Velikan’?

No Force Can predstavljajo skladbo ‘Velikan‘; prvo njihovo, ki so jo v izvirniku spisali v slovenščini. Z Velikanom band stopa v novo dobo ustvarjanja, saj jim slovenščina vse bolj postaja primarni jezik izražanja in ustvarjanja (večina njihovih dosedanjih skladb – ‘Satellites EP’, ‘Legend’, ‘Painter’ so v angleščini).

Kdo je ‘Velikan‘? Je manipulativen osebek, ki ‘preko trupel’ dosega svoje cilje. V igri s soljudmi ne izbira sredstev, pravzaprav so ljudje zanj sredstvo. Vseobsegajoča sila, ki vse sili v ravnovesje, ga naposled spravi na kolena in mu na nek način ponudi možnost za preobrazbo. Za ‘Velikana’ so No Force Can v lastni režiji in produkciji posneli tudi videospot, ki je že na ogled.

No Force Can so se formirali v letu 2016 in se najprej lotili svojih glasbenih začetkov, ki so jih kot mulci imeli v punk rocku. Leta in izkušnje so jih kmalu oddaljila od glasbe njihovih mladih let in No Force Can so ‘pristali’ na zmesi alternativnega, progresivnega, indie in punk rocka. Po letu dni delovanja, decembra 2017, so izdali svoj EP ‘Satellites‘ s petimi skladbami, nato še skladbe ‘Legend’, ‘Oblak’, ‘Sveta žeja’ in ‘Painter’, ki so jih posneli z Maticem Mlakarjem. ‘Velikan‘ je njihova nova. V zadnjih mesecih so No Force Can pogosto tudi na odru; nastopili so na festivalu Scena 2023, v Pekarni z The Black Proteus, na Bunker Festu in Zmešanem festivalu v Mariboru.