Palaye Royale 1. junija v ljubljanski Cvetličarni!

Po nekajletnem premoru se ameriški rock trio Palaye Royale vrača na odre s turnejo, v sklopu katere bodo 1. junija nastopili v ljubljanski Cvetličarni.

Skupina Palaye Royale,bo v okviru svoje velike evropske turneje Slovenijo prvič obiskala že 1. junija 2024 s koncertom v ljubljanski Cvetličarni, je pretresel tragičen dogodek, saj je umrla mati treh članov skupine. Skupina je ravno izdala nov single in videospot zanj »Just My Type«, in kmalu boste lahko slišali v živo nalezljivo mešanico art rocka, glam punka in britpopa, ki so jo ustvarili bratje Remington Leith (vokal), Sebastian Danzig (kitara) in Emerson Barrett (bobni)!

Posebna novica pa je pred kratkim potrjen nastop na odru Cvetličarne pred njihovim nastopom: nanj bo pred njimi stopila mlada slovenska pevka, avtorica in producentka, ki si je že pred dvema letoma dodobra utrla pot na evropsko in britansko tržišče, July Jones.

Vstopnice so v prodaji na www.eventim.si in na vseh poooblaščenih prodajnih mestih.

Dogodek najdete TUKAJ.

JULY JONES

July Jones je bodoča superzvezdnica. Njene ostre elektro-pop pesmi združujejo napredne produkcijske prijeme in besedila brez filtrov o odnosih, kvir gibanju in duševnem zdravju. “Sem kvir in moj partner je transspolna oseba, zato je zame zelo pomembno govoriti o temu, da sem LGBTQ,” pravi. “Želim, da moji oboževalci vedo, da obstaja glas zanje … ”

Po izdaji himne »Girls Can Do Anything« – ki je bila uporabljena globalno za TikTokovo kampanjo ob mednarodnem dnevu žena in kampanjo ELLE UK IWD – je July Jones predstavila leta 2022 svoj debitantski mixtape »Silly Little Dream«. Slovenska glasbenica si po njem še vedno utira nesporno pot s svojo fuzijo provokativnih, močnih in strastnih alternativnih pesmi.

July je tedaj o projektu dejala: »Silly Little Dream je konceptualna mešanica, moje prvo delo, na katerega sem zelo ponosen. Sem avtorica pesmi in producentka in mislim, da je moja glavna moč ustvarjanje umetnosti. Toliko stvari želim povedati – tega ni bilo mogoče dati v običajne skladbe iz osmih albumov, zato smo se odločili, da bomo Silly Little Dream razdelili na tri dele. Prvi del je moje rojstvo, uvod v moj zvok. Drugi del je srednja faza, zadnji del pa moj polni zadnji trenutek, kjer se popolnoma razvijem.”

July je izjemna in napredno misleča talentka, ki se ponaša z zaslugami pri pisanju pesmi, za izvajalce kot so BTS, Girli, 99 Souls, Nasty Cherry in Zolita, ter s podpornimi nastopi po celi Veliki Britaniji in Evropi s Slayyyterjem ter Veliki Britaniji z Yonako in Girli. July je odločena, da predstavlja pozitiven glas za mlade in da odkrito govori o svojih lastnih izkušnjah kot kvir ženska z Vzhoda.

Palaye Royale tako pred veliko turnejo predstavljajo nov single in videospot ” Just My Type”. Palaye Royale, glam-rock senzacija iz L.A., je pravkar izdala svoj najnovejši single in videospot za pesem ” Just My Type”. Pesem prihaja za njihovimi slavnimi dvojnimi EP-ji »Sextape« in »Songs For Sadness«, kot tudi njihovemu zadnjemu albumu »Fever Dream« iz leta 2022.

Videospot »Just My Type« se začne s sporočilom bratskega tria, ki se glasi: »Prvotno smo načrtovali snemanje glasbenega videa. Vendar smo prejeli novico o smrti naše mame, zaradi česar se nismo mogli osredotočiti na snemanje…« V videospotu tako nastopa množica njihovih prijateljev, ki so jim takoj priskočili na pomoč. Trio – pevec Remington Leith, kitarist Sebastian Danzig in bobnar Emerson Barrett so se tako znašli v tragični in nezavidljivi situaciji. “Kljub zahtevnim okoliščinam smo se v zadnjem trenutku odločili, da zamenjamo prestavo in s pomočjo naše ekipe in prijateljev ustvarimo videospot za novi singel,” pravijo. »Mod Sun in nadarjena produkcijska ekipa so odigrali ključno vlogo v tem procesu …«

Video, ki ga je režiral Mod Sun, je tako skupinski spektakel, projekt s posebnim pomenom zaradi velike izgube za vse člane skupine, tudi ker so njihovi prijatelji/umetniki v iskrenem prikazu tovarištva združili moči, da bi podprli Palaye Royale v tem težkem času. Single »Just My Type« pa pomeni tudi ključni premik v karieri skupine in nakazuje začetek nove dobe. Po njihovem globalno predvajanem projektu “Fever Dream” in seriji uspešnih mednarodnih turnej, Palaye Royale ne nadaljujejo le svoje glasbene poti, temveč se poganjajo v nove višave.

Trio je tudi potrdil svojo udeležbo na večjih festivalih po Evropi, vključno s Slam Dunk v Veliki Britaniji in Franciji, Tons of Rock na Norveškem in Ilosaarirock na Finskem. Palaye Royale s svojo kombinacijo brit-popa, glam rocka in art-punka naredili neizbrisen pečat na glasbeni sceni s svojimi dinamičnimi, visoko energičnimi nastopi in edinstveno povezavo s svojimi oboževalci, ljubkovalno imenovanimi Soldiers of Royal Council.

VEČ O PALAYE ROYALE

Palaye Royale iz Las Vegasa kot pravi rock’n roll cirkus ponovno neumorno potujejo po svetu z namenom promocije svojega vznemirljivega »modnega art rocka«, kot sami opisujejo svoj glasbeni slog. Kljub klasični vzgoji so Palaye Royale vedno nosili surovo esenco rokenrola v krvi. Navdih črpajo tako iz kinematografije in filozofije kot iz vplivov svojih glasbenih idolov, predvsem tistih iz 60. in 70. let prejšnjega stoletja, pa tudi sodobnejših skupin, kot so My Chemical Romance, The Strokes, Arctic Monkeys. Zvenijo tako barvito, kot so člani zasedbe videti, v energičnih in vizualno nabitih nastopih pa se enako dobro počutijo na odrih manjših klubov in velikih festivalov.

Že kot najstniki so bratje na prepričevanje maminega prijatelja Paula Wellerja iz skupine The Jam zapustili šolo in Las Vegas ter se preselili v Los Angeles v iskanju ameriških glasbenih sanj. Svoje prve koncerte so organizirali v kleti svoje hiše in kmalu so pritegnili pozornost rockerskih plemičev, kot so Courtney Love, Scott Weiland in Kim Fowley (sloviti producent/menedžer legendarnih Runaways). Na poziv oboževalke Alex Burdon, hčerke Erica Burdona iz The Animals, je Palaye Royale leta 2015 podpisala pogodbo s Sumerian Records, nato pa je leta 2016 debitirala z albumom »Boom Boom Room« (Side A), ki ga je produciral James Iha iz Smashing Pumpkins. »Ko smo podpisali pogodbo z založbo, smo jim povedali predvsem to, da želimo le na turnejo. Odprli smo se za toliko metal skupin, katerih oboževalci so nas popolnoma sovražili, a delno je to tisto, zaradi česar smo kot umetniki to, kar smo. Odločili smo se, da moramo biti nesporni na odru, temu smo posvetili ves svoj obstoj,« je izjavil Emerson.

Medtem je Palaye Royale izdal »Boom Boom Room (Side B)« (2018) ter »The Bastards« (2020) in »Fever Dream« (2022), v katerih so se ti trije klasično izobraženi glasbeniki vrnili k svojim koreninam in komponirali večino pesmi albuma na klavirju. Preplet ekstaze in globoke meditacija o stanjih človeške psihe, je rezultiral v najdrznejši in najbolj vizionarski del opusa Palaye Royale doslej. Skupina, ki se neustavljivo premika naprej, je decembra 2023 izdala EP z naslovom »Sextape«, ki mu je januarja 2024 sledil EP s petimi pesmimi »Songs For Sadness«, ki sta ga napovedala singel in videospot za pesem »Umakemenotwannadie«.

Od očarljive majhne skupine na začetku njihove kariere do bolj zapletene zasedbe na njihovi zadnji turneji, so Palaye Royale vedno poskrbeli za naelektren nastop v živo. Vsak njihov koncert prinaša element nepredvidljivosti in nevarnosti, vsi trije igrajo, kot da jim gre za življenje. Ne glede na to, ali gredo na odre večjih festivalov, kot so Reading in Leeds, Download in Pinkpop, ali igrajo na razprodanih prizoriščih v Tokiu, Londonu in Mexico Cityju, je glavna ambicija skupine poglobiti svojo povezavo s svojo ljubljeno in zvesto oboževalsko bazo, ki se imenuje Vojaki kraljevega sveta. “Ko smo prvič začeli izvajati lastne turneje, smo stali pred prizoriščem in objeli vsako osebo, ki nas je prišla pogledat,” pravi Emerson. »Čeprav to trenutno ni mogoče storiti, se še vedno trudimo vsem dati čim več časa.”