Outsider z novim videom ‘Mordo sonce’

Outsider
Outsider

Outsider je po petnajstih letih dela dobil nov zagon, kar dokazujejo z novim singlom ‘Modro sonce‘.

 

O skladbi ‘Modro sonce’

Modro sonce‘ je logična reakcija na sodobne zasvojenosti mladih s pametnimi telefoni. Sodelovanje skupine Outsider s hip hop artistom iz Postojne, ki sliši na ime Sandi MVP je zgolj rezultat glasbenikov, ki po svetu hodijo z odprtimi očmi.

Skupina Outsider je izdala nov video.
Skupina Outsider je izdala nov video.

Za ‘Modro sonce’ so Outsider in Sandi MVP posneli tudi videospot, v katerem skušajo prikazati nevarnost pametnih telefonov. Kot zanimivost je potrebno omeniti, da je videospot bil uradno predvajan 11. 11., ko v svetu obeležujemo svetovni dan boja proti zasvojenostim.

‘Modro sonce’ je nastal v postojnskemu studiu Rocks off izpod ostrega ušesa Ekija Alilovskega (Mary rose) in Sandija Trojnerja (Mary rose, ex. Tabu).

Outsider je večino svojega sobivanja na glasbeni sceni posvetil preigravanju priredb s prostora bivše skupne države, je pa vedno v njem tlela želja po ustvarjanju avtorske glasbe. Zametki avtorstva sicer segajo z nekaj izdanimi singli leta nazaj. Ustvarjalna vnema pa nikakor ni ponehala, saj so Outsider spet v studiu, kjer pripravljajo nov material, s katerim usekajo po novem letu.

Trenutno so Outsider in Sandi MVP na pohodu po slovenskih odrih, kjer uspešno predstavljajo ‘Modro sonce’. Letošnje leto bodo tako zaključili uspešno ter ‘tako, kot smo si zamislili sredi leta’, pravijo…