Otvoritveni koncert Restart Toura: Hladno pivo, Pankrti in Elvis Jackson že v petek!

Elvis Jackson (Foto management skupine)

Restart Tour – vrnimo dogodke ljudem, ki je največje povezano koncertno dogajanje v Sloveniji, bo svoja vrata odprl v Ljubljani, 16. Julija, z otvoritvenim koncertom zasedb Hladno Pivo, Pankrti in Elvis Jackson. Za to priložnost se bo spet zbrala skupina Pankrti! “Restart turneja udarnega prebujanja glasbene scene pri nas ni samo stvar kulture in zabave. Gre hkrati za občutek, da se vesolje še ni skrčilo na našo dnevno sobo. Tu motiv iščemo tudi Pankrti,” je ob tej priložnosti dejal Peter Lovšin. Vstopnice so že v prodaji na vseh prodajnih mestih Eventima in Petrola. Pomembno: število vstopnic za vsak koncert je omejeno! Več o programu je na https://www.restarttour.si/

Pankrti; slika: management skupine

Restart Tour so urbana glasbena doživetja, povezana v enotno koncertno glasbeno turnejo in se bo tekom poletja odvijala v desetih slovenskih mestih, v Ljubljani, Mariboru, Celju, Kranju, Kopru, Murski Soboti, Novi Gorici, Novem Mestu, na Ptuj in v Lendavi, kjer bomo skupaj lahko videli in slišali kar 58 koncertov. Urbana glasbena koncertna doživetja v ta slovenska mesta prinašajo najbolj zveneča imena s slovenske in ex-yu glasbene scene, kot so Jan Plestenjak, Gibonni, Nina Pušlar, Umek, Mi2, Parni Valjak, Senidah, Saša Avsenik, Dan D, Tony Cetinski, Vlado Kreslin in mnogi drugi.

 S tem obujanje glasbenega dogajanja podpirajo tudi drugi glasbeniki, med njimi tudi omenjeni Jan Plestenjak, ki bo imel koncerte v skopu turneje v kar petih mestih: »Po dolgem premoru se glasba vrača na odre. Spet bo zaživela energija, ki smo jo vsi tako pogrešali. Energija, ki je živa samo takrat, ko so ljudje v živo skupaj. Čeprav smo v dobi socialnih omrežij, le ta ne morejo nikoli pričarati takih trenutkov. Komaj čakam, da jih skupaj začaramo in užijemo.«

 Organizator Restart Toura s tem projektom sporoča, da je po več kot letu dni koncertnega premora čas za druženje na dogodkih v živo. »Prišel je čas za »restart«. Naša velika želja je, da po več kot enoletnem premoru od koncertov, pripomoremo pri obuditvi kulture in družabnega življenja. Pred nami je čas za okrevanje in čas, da se v mesta povrne utrip, da se na ulice vrne življenje in občutek, da se ljudje ponovno lahko brezskrbno družijo. Do brezskrbnosti nas sicer loči še precej korakov, a eden prvih je zagotovo vrnitev mestnega utripa, kulture in glasbe med ljudi. Ob pomembnem okrevanju od epidemije, vedno manj obolelih in dovoljšnji precepljenosti prebivalstva, je čas, da ljudem vrnemo dogodke,« je povedal Peter Keček, direktor podjetja TEMMA-X, ki je podpisano pod organizacijo projekta.

Hladno pivo; slika: management skupine

Otvoritveni koncert Restart Toura 16.7. v Ljubljani!

HLADNO PIVO

Hrvaška punk rock zasedba Hladno je v treh desetletjih uspela ponesti punk rock na vrh top lestvic, izklesati glasbeno zgodovino regije in pripeljati svoj unikatni underground zvok iz klubov v dvorane in na praktično vsa največja koncertna prizorišča nekdanje države ter prek njenih meja. Hladno pivo, ena najuspešnejših hrvaških punk rock zasedb, se bo letošnje poletje zavihtela tudi na ljubljanski oder, v sklopu največjega povezanega koncertnega dogajanja v Sloveniji, Restart Tour.

PANKRTI: REUNITED – ponovno združeni samo za ta nastop

Slovenska punk rock skupina iz Ljubljane, poznana tudi kot “fotri slovenskega punka” in »prva punk skupina za železno zaveso«. Ekskluzivno za Restart tour se bodo združili na skupnem odru in nastopili na senzacionalnem punkerskem večeru pod zvezdnim ljubljanskim nebom.

ELVIS JACKSON

Zasedba Elvis Jackson velja za skupino, ki s svojo neposrednostjo, energijo, tehnično dovršenostjo in simpatičnostjo poslušalca prevzame v trenutku. V domačem in širšem okolju izstopajo iz klasičnih oziroma ustaljenih okvirjev, nastopajo na največjih koncertnih odrih doma in v tujini. V sklopu največjega povezanega koncertnega dogajanja v Sloveniji, se bodo ustavili tudi v na ljubljanskem odru, na prostem, pred Halo Tivoli.

Elvis Jackson; slika: management skupine

 

RAZVIT KONCEPT VARNEGA DRUŽENJA

V skladu s smernicami ki so/bodo veljavne, so v podjetju Temma-x razvili koncept varnega druženja. Ključni poudarek je na tem, da so dogodki na prostem (razen na Ptuju), opcijsko »open air« izvedba, da je število vstopnic omejeno (glede na kapacitete in omejitve). Organizator ni pristojen za preverjanje PCT potrdil na vhodu, zato na dogodkih preverjanja ne bomo izvajal (v kolikor bo na dan dogodka ta ukrep še v veljavi). V primeru, da bo PCT na dan dogodka za vstop na dogodek zakonsko potreben, bo organizator o tem obiskovalca jasno opozoril v skladu z veljavno zakonodajo.

Podjetje Temma-X so eni od pionirjev produkcijsko-koncertne industrije pri nas, podpisani pod največje koncertne in produkcijske dogodke v Sloveniji in tujini (Metalcamp, Punk Rock Holidays, Overjam Tolmin, Rumena noč Koper, resničnostni showi: Kmetija, Slovenija ima talent, X-Factor…)

 

Spletna stran z detajlnim programom:

https://www.restarttour.si/

Facebook stran:

https://www.facebook.com/urbanadozivetja/

Instagram:

https://www.instagram.com/restart__tour/