Kaj imajo skupnega Ana Ferme, Martin Garrix in Tomorrowland?

Ana Ferme (Foto Matic Kremžar)

Pevka in igralka, ki jo poznate tudi iz muzikalov Cvetje v jeseni in Brilijantina, tuji pa ji niso ne nastopi z big bandom ne MMS ne EMA, barva poletje s plesno verzijo pesmi ‘Sama’, ki jo podpisuje producent, katerega glasba se vrti tudi na Tomorrowlandu in v setih Martina Garrixa. 

Ana Ferme je v zadnjih mesecih pritegnila kar precej pozornosti. Rdeča nit njenih medijskih pojavljanj je pesem ‘Sama’, ki jo je ustvarila s preklajenim producentom Jernejem Kržičem ter njegovo boljšo polovico Katjo Sever Kržič, in s katero dviguje prestavo svoje vzpenjajoče se glasbene ter igralske kariere. Seveda z ekipo že ustvarja novo muziko, še prej pa jo je na plesišče povabil producent in didžej CHRNS (‘Kronos’), ki s svojimi produkcijami in remiksi redno zalaga največje svetovne DJ-zvezde, založbe in megafestivale, doma pa je že opozoril nase z dvojcem zalagasper (remiks ‘Origami’, vpleten je bil tudi v njuno zgodbo na Evrosong) ter Bepop (remiks ‘Daj se nasmej’).

“Ko sem pesem prvič slišal, se mi je zdela res ‘catchy’, res me je potegnila in se mi potem še nekaj dni pela, zato sem razmišljal, da bi zvenela super v kakšni še bolj plesni, elektronski verziji, ki bi jo bilo možno predvajati v klubih ali na festivalih. Stopil sem v stik z Ano in Jernejem, ki sta podprla mojo idejo. Ta se je med ustvarjanjem sicer malenkost spremenila, sploh zato, ker se mi je zdelo, da bo vokal enostavno prehiter v tistih običajnih plesnih ritmih in da se bo slišalo malenkost nenaravno, zato je nastala fuzija plesne elektronike z bolj indie/retro stilom,” povzame sodelovanje mladi mojster.

Ana pa dodaja: “Pri Urbanu me je ob njegovi muziki pritegnilo tudi to, da je zelo preprost in iskren človek. Všeč mi je njegova energija. Vesela sem, da nas je kontaktiral in smo se zapletli v to ustvarjalno sodelovanje. Verjamem da ne zadnjič. Najbolj mi je všeč, kako je dal pesmi ‘Sama’ s svojim aranžmajem in vizijo neko novo življenje in jo popeljal drugam. Meni je rezultat zelo všeč – upam, da bo tudi vam!”

CHRNS je eden naših najbolj prodornih EDM-producentov, ki izdaja muziko tudi pri Arminovi Armadi in Hardwellovem Revealedu, njegova muzika pa se vrti od ibiških superklubov do Tomorrowlanda. Kot DJ je odre že delil z zvezdniki, kot so Martin Garrix, R3hab, Timmy Trumpet, Sigala, Fedde Le Grand in Robin Schulz, po njegovi muziki pa posegajo tudi Nicky Romero, Martin Garrix, Hardwell, Dimitri Vegas & Like Mike in Afrojack. Kot del ekipe Zalagašper (je Zalin brat in jima pomaga s kakšnim nasvetom in malenkostjo pri produkciji) je občutil tudi vročico Eurosonga. V leto 2020 je vstopil z opaznim remiksom skladbe ‘Not Alone’ Top 100 DJs dueta Sick Individuals & Justin Prime, pri Hardwellovi založbi Revealed pa nazadnje izdal plesno petardo ‘In Your Head’ (ft. Kosling). Njegove izdaje so v zadnjih letih dosegle kumulativno preko 5.000.000 spletnih in radijskih predvajanj.

 

ZGOŠČENO O ANI FERME …

25-letna Mestinjčanka Ana Ferme je pred pesmijo ‘Sama’ že opozorila nase s singlom ‘Na pogled’, nastopala v hit muzikalih ‘Cvetje v jeseni’ in ‘Briljantina’, ob številnih koncertih in vodenju prireditev pa je že pol desetletja tudi spremljevalni vokal Nine Pušlar.

Pevske izkušnje je nabirala v lokalnem okolju, na domačih in tujih festivalih, po večletnem delu z Marto Zore pa zdaj glas pili v celjskem BK Studiu. Med njenimi številnimi koncerti velja izpostaviti nastope v Šmarju pri Jelšah, večkrat tudi s tamkajšnjim big bandom.

Igralske odre je prvič preizkusila v srednješolski postavitvi muzikala Mamma Mia, vloga v hitu Cvetje v jeseni (čez 170 ponovitev) pa ji je prinesel povabilo v skupino Nine Pušlar in zdaj pa je že pol desetletja nepogrešljiv člen njene ekipe. Leta 2017 je na Emi nastopila z Leo Sirk in Clemensom, zapela, zaplesala in zaigrala pa tudi v muzikalu Briljantina. Predlani je z Mitjem Bobičem in Markom Hrvatinom (soavtorja Rok Lunaček in Jan Baruca)  posnela pesem ‘Na pogled’.

fb: www.facebook.com/AnaFermeMusic
ig: www.instagram.com/fermeana/?hl=en
yt: www.youtube.com/channel/UC17sYAExpyfQAT0_EOisVMg