Samuel Lucas in Maja Založnik z močnim sporočilom skladbe ‘Kdo smo’

Samuel Lucas in Maja Založnik (foto promo)

Samuel Lucas in Maja Založnik sta s skladbo KDO SMO navdušila na letošnjem MMS.

Nastopila sta prva in otvorila letošnje 40. Melodije morja in sonca. Skladba ‘Kdo smo’ nosi močno sporočilo, ki sovpada s situacijo, ki odzvanja v tem trenutku v svetu. Žirija jima je namenila 7 točk, radijske postaje pa kar 10, kar je znak, da bo to ena izmed najbolj predvajanih skladb letošnjega poletja!

”Kdo smo je logično vprašanje, ki si ga vsi mi postavljamo ob prelomnih točkah svojega življenja. Kaj si želimo od življenja, s kom delimo svoj čas in prostor, ali so ljudje okoli nas pristni in kdo vse nosi masko. To so fundamentalno pomembne zadeve, ki se dotikajo slehernega posameznika,” o skladbi razmišlja Samuel Lucas, ki je napisal melodijo pesmi.

”Vse od svojega prvega avtorskega albuma Sebe dajem dalje, skušam bit angažiran v vseh svojih pesmih.” Razmišlja o svoji glasbeni poti Lucas, ki v svojih aranžmajih meša različne stile, od bluza, funka, rocka in popa. ”Zdi se mi namreč, da sem v letih, ko mi ni vseeno kaj se dogaja s svetom in ljudmi okoli mene, pomembno mi je kaj bo ostalo za menoj, ne samo v glasbi, ampak kaj bom pustil ljudem, ki jih imam rad.”

Besedilo pesmi je napisala Vita Lunaček, sicer žena priznanega tekstopisca Roka Lunačka, ki o skladbi pravi: ”Kdo smo pa sta sicer samo dve besedi, ki pa tvorita nemalokrat pomembno vprašanje, ki tvori naše misli, naše misli, naša dejanja, naša dejanja pa so naše življenje. Torej pomembno vprašanje. Vesela sem, da sem lahko napisala tole besedilo. Sploh zato, ker si tudi sama velikokrat zastavim dotično vprašanje. ”

To je bil prvi javni nastop Maje Založnik in Samuela Lucasa, Sammy pa o Maji pravi, da je izjemna pevka s prepričljivo interpretacijo, zato sta se takoj odlično ujela.


Pri snemanju pesmi je sodelovala preverjena ekipa Lucasovih glasbenih prijateljev z vseh vetrov: bobni Marko Lazarić, električne kitare Amir Karalić, bas kitara Henry Radanović, klaviatura Ivan Popeskić, akustično kitaro in perkusije pa je posnel Lucas kar sam.

Pod končni master izdelek pa je tudi tokrat podpisan Ivan Popeskić, veliko glasbeno ime Hrvaške, dobitnik tudi letošnjega Porina.

Videospot za pesem Kdo smo je posnela ekipa Foto factory, ki je snemala na dveh lokacijah – v ljubljanskih Stožicah in pa v čudovitih višavah Nanosa. Režije za videospot sta se pod skupno taktirko lotila Samuel Lucas sam in Rok Breznik in tako ponovno združila moči, kot že zadnjih nekaj spotov.

S Samuelom se poznava že kar nekaj leto, spomnim se ga iz Eme 2008,ko sem bila back vokalistka in takoj mi je njegov vokal in,prezenca ostala v spomnimu.

En večer sem prejela njegov sms, ce bi sla z njim na festival Melodije morja in sonca, moram priznat da sem bila zelo vesela in srečna, ker sodelovanje z njim je nekaj posebnega. Je tako topla, iskrena in prijazna oseba, poleg tega pa ima bozanski vokal in prezenco. Res sem srečna da sodelujeva in imava tako močan duet.


Maja Založnik pa pripravlja tudi izzid svoje nove pesmi, ki jo bo izdala ob koncu poletja.

Pesem z naslovom ‘Voda sem, ti si dlan’ je ustvarila s švedsko producentsko ekipo, besedilo pa je napisala njena piarovka Kaly Kolonič, s katero Maja sodeluje zadnji dve leti in se od takrat dalje njena kariera strmo vzpenja.